miercuri, 3 iulie 2019

“Blocul ACUM, compus din 26 de partide”



În seara zilei de 24 iunie 2019, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei vota amendamentul care permitea Rusiei revenirea în cadrul Consiliului după o perioadă de absență de 5 ani. 

Pentru,  s-au pronunțat 118 parlamentari din țări precum Germania, Franta, Spania, Italia, Austria, Elvetia, Norvegia, Belgia, Olanda, Portugalia, Cehia, Slovacia, Serbia, Andora, Turcia, San Marino, Irlanda, Cipru, Azerbaijan, Armenia, Islanda, Andora, Moldova, Romania. Atenție, România!

Moldova a fost reprezentată de către deputații Vlad Bătrîncea, Andrei Năstase, Mihai Popșoi, Doina Gherman și un reprezentant al PD. Popșoi s-a pronunțat Contra, primii doi Pentru revenirea Rusiei în cadrul APCE.

Imediat, „lingăii PDM” din cadrul PPDA- Octavian Țîcu, Oazu Nantoi, Alexandru Slusari, Lilian Carp și unionista Maria Ciobanu au contestat în unison votul lui Andrei Năstase. În rînd cu ei, toți penalii păpușarului: A. Candu, V. Bilețchi, D.Chirtoacă, V. Munteanu, V. Dolganiuc, G. Constandachi,  etc. 

Țîcu a mers și mai departe, menționînd că votul liderului său, A. Năstase, nu îl reprezintă.

Argumentele invocate de inșii dați s-au învîrtit în jurul solidarității față de Ucraineni. Vecinii trebuie protejați!

Evident, interesele de business a lui Plahotniuc cu Poroșenko nu trebuie atinse. Nu uitați, Ucraina este principalul colidor de contrabandă din Republica Moldova cu alcool etilic. Canal asigurat de Poroșenco pentru amicul Plahotniuc. 

Reamintesc, Pavel Filip împreună cu Petro Poroșenco au reușit să scoată de sub sancțiuni Uzina Metalurgică de la Rîbnița. Potrivit rise.md,  deși se afla în lista neagră, uzina continua să primească fier uzat din Ucraina, dar nu direct, ci prin intermediul unei companii din Chișinău gestionată din umbră de către Plahotniuc.

Însuși Pavel Filip alături de  Iaralov este acuzat de estorcarea a 4 mil de dolari de la un cetățean ucrainean, în schimbul opririi acțiunii penale pornite de Procuratura Republicii Moldova pe numele acestuia și scoaterea din baza de date a Interpol.

Așa că, dacă Ucraina ne-a și ajutat vreodată cu ceva, atunci doar deservind strict interesele lui Plahotniuc.

Conflictul de pe Nistru din 1992, Război Civil
Declarația lui Nicu Popescu, Ministrul de Externe al R.M., pentru digi24 precum că, în 1992 a fost Război Civil,  a revoltat din nou lingăii păpușarului: Țîcu, Carp, Ciobanu, Alaiba, Chirtoacă, etc.

Chiar credeați că un intelectual precum Popescu, școlit în străinătate, putea griși astfel? Evident că Nu.

Războiul din 1992 într-adevăr  a fost între cetățenii Republicii Moldova, dar  susținut financiar și militar de Ucraina, România și Rusia.

În schimb zoile care s-au turnat în adresa sa, lasă de dorit.

Țîcu și-n cazul dat și-a permis a arunca noroi, opinia noului ministru nu îl reprezintă, ulterior i-a cerut demisia. Același lucru l-a cerut Dorin Chirtoacă.

Poate e cazul șă renunțe personal la mandatul de deputat, că tot se reprezintă doar pe el. J

Reamintesc, Țîcu se regăsește și în șirul celor care susțineau că Dodon nu este președintele său, tot el n-a votat-o pe Zinaida Greceanîi speaker, deși exista înțelegerea de ambele părți, votul pentru Greceanîi în schimbul votului pentru Maia Sandu prim-ministru.

Concluzionez prin a cita lidera PSRM: blocul ACUM nu este constituit din 2 entități politice, dar din 26 de partide.

Ceea ce este și mai grav... J










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu