miercuri, 24 iulie 2019

Filat continuă să fie complicele lui Plahotniuc


14 iulie 2019, Filat ieșea la rampă în cadrul unui interviu pentru TV8. Din start, teaserul promitea mai multe decît s-a menționat în interviul propriu-zis. Respectiv, dezamăgirea telespectatorilor a fost mai mare decît în anii 2013 și 2015.

În 3 ore de discuții (2 părți) Filat n-a spus nimic, cu excepția faptului că este victima sistemului și pledează nevinovat.

La scurt timp după difuzarea interviului, Angela Gonța într-o intervenție pe fecebook menționa: ”văd multă lume dezamagita de interviul lui Filat. Și va înțeleg. Așteptările sunt mari. Dar,  daca o sa va spun ca rudele lui primeau acasă din închisoare cearșafuri pline de sânge o sa ma credeți? Bănuiesc ca nu. Pare ireal. Dar noi am trăit asta”.

Într-adevăr în R.M., regimul Plahotniuc a avut deținuți politici, condamnați la închisoare pentru faptul că s-au pornit împotriva păpușarului. Nu e și cazul lui Filat. Care, după aproximativ 4 ani de detenție continuă să se supună păpușarului.

Vinovăția sa este menționată cu lux de amănunte în raportul Kroll 2. Potrivit acestuia, Filat, prin intermediul rudelor, a fiului Luca și a firmelor: Business Estate Management și Caravita Co a beneficiat de credite nerambursabile în valoare totală de 22 mil de dolari. Iar Gonța ne vorbește de cearșafuri pline de sînge.  Ne roagă să ne punem în pielea ei și a sărmanului Filat.  În situația a 3 mil de moldoveni se pune cineva? Filat a furat cot la cot cu Șhor și Plahotniuc.

Filat, Șhor și Plahotniuc sunt vinovați că frauda bancară a fost pusă pe seama cetățenilor. Datorită lor moldovenii sunt obligați de BNM să întoarcă 3 miliarde statului timp de 25 de ani.

Filat și Plahotniuc sunt vinovați de exodul masiv al cetățenilor. Zilnic 105 moldoveni părăsesc RM, în căutarea unei veți mai bune.

Nu e și cazul fiului său, Luca Filat, care duce o viață mai mult decît luxoasă. La 22 de ani ai săi, Luca trăiește într-o casă de 10 mil de euro. Bea șampanie de min 500 de euro sticla, conduce un automobil de 200 de mii de lire, are conturi bancare cu sume estimate la zeci de zerouri. Iar tatăl se declară victima sistemului.

Întrebat fiind de unde fiul are asemenea bani, Filat n-a putut răspunde, menționînd că nu comunică cu Luca și nu cunoaște detalii din viața acestuia. 

Anterior, Luchianiuc menționa că și amanta sa, Olga Romanov, o duce boierește. Oamenii din anturajul lui Filat transferîndu-i lunar o anumită sumă pentru întreținere.

PS. Victime ale sistemului sunt cetățenii R.M., nicidecum Filat, Șhor și Plahotniuc.
 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu