marți, 25 iunie 2019

Plecarea lui Plahotniuc a fost asigurată de către Hogan




Nu mai este nicio noutate ca Plahotniuc se afla în SUA.  Plecarea i-a fost asigurată de către Hogan, ambasadorul SUA la Chișinau.  

14 iunie, PDM își convoca Consiliul Politic Național. Decizia consiliului urma a fi expusă la ora 13. Briefing-ul programat pentru ora 13 a  fost aminat cu 30 min.  La ora 13 și un sfert, la sediul PDM și-a făcut apariția ambasadorul SUA, Dereck Hogan.  Acesta a plecat 15 min mai tîrziu. https://unimedia.info/index.php/ro/news/0e542215b1736858/foto-update-ambasadorul-sua-a-plecat-de-la-sediul-pd-dupa-15-minute.html?utm_source=Site%20Widgets&utm_medium=Last%20News%20Widget&utm_campaign=Last%20News%20Widget Abia  după ora 17, Cebotari, vicepreședintele partidului, susținea că PD se retrage de la guvernare, recunoscînd legitimitatea guvernului condus de Maia Sandu, și a parlamentului.

Două ore mai tîrziu, 19 și 20 min, 5 avione private aterizau pe Aeroportul Internațional Chișinău. Destinațiile avioanelor: 6 persoane au plecat spre Moscova, 2 spre Londra, al treilea la Odesa. https://unimedia.info/ro/news/d1dd53d610ed88df/video-update-surse-cinci-avioane-charter-si-au-luat-zborul-de-pe-aeroportul-chisinau-dupa-anuntul-pd-ului.html Printre plecați se regăsesc: Vlad Plahotniuc, Ilan Shor, Costea Botnari (alias borsetca).

Plahotniuc este în SUA, Shor în Israel, Costea Botnari a încercat să intre în SUA, accesul fiindu-i  interzis. Actualmente se află în Moldova, chiar s-a prezentat la sedința parlamentului din 25 iunie.

Plata pentru libertatea păpușarului

Între timp, Plahotniuc a bifat toate cerințele înaintate de către americani:
1.      A sistat transmisiunea televiziunilor rusești pe teritoriul țării.
2.      A retras statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică pe teritoriul R.M.
3.      A deschis oficiului NATO la Chișinău.
4.      A concesionat 40% din teritoriul țării unei firme americane cu sediul în offshore.
5.   A cedat Stadionul Republican cu suprafața 5,1814 ha pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău.

Astfel plaha și-a achitat polița pentru siguranța sa.

Reamintesc, proiectul care prevedea vinderea terenului a fost votat în parlamentul de legislatura precedentă cu votul majorității conduse de către Plahotniuc. Ulterior, a fost respins de către președinte și retrimis în parlament.

Pînă acum, socialiștii sunt contra cedării stadionului, în timp ce liderii blocul ACUM,  sunt pentru.

PS.  Hogan a asigurat plecarea pentru Plahotniuc și Shor. Diminuînd la maxim șansele acestora de a sta la pușcărie.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu