miercuri, 5 iunie 2019

goodbye Usatîi



Abilitățile lui Usatîi n-au hotar. În scurta sa activitate politică a demonstrat că poate fi ce vreți, dar nu politician și nici manager pentru Bălți.

Nu întîmplător titlul de „balabol” pe care și l-a adjudecat în timp îl caracterizează întru totul. 

Cîteva zile înainte de alegerile din 24 februarie 2019, Usatîi se declara victima unui nou dosar, urmat de scoaterea PN din cursa electorală. Declarația fiind una din ritualurile sale zilnice. Fapt pentru care a și fost taxat nu de către CEC, ci de cetățeni, acumulînd doar 3% și niciun candidat pe circumscripție.

A doua zi după alegeri, cu lacrimi în ochi, Usatîi, pentru prima dată, recunoștea că este învins de situație. Poziție reiterată pe 21 mai curent. Pentru a acumula minimum 15 mandate, în eventualitatea unor noi alegeri, ar trebui să fiu prezent în țară. Lucru care este imposibil, în joc e sănătatea mea”.

O încercare de a reseta partidul a avut-o Ciubașenco. Pe 12 aprilie, acesta declara în cadrul unei emisiuni tv că: în cazul alegerilor anticipate, PN ar putea crea un bloc electoral cu PCRM. Lucru spulberat de  Reidman, care susținea la rîndu-i: pentru a ajunge în Parlament noi nu avem nevoie de oameni care știu numai să strige, care încă nu s-au manifestat în niciun fel și nu au propus nimic.

Între timp, pe 14 mai Ciubașenco și-a prezentat demisia din funcția de vicepreședinte al PN.  Demisia acestuia a fost primul semnal că nava condusă de Usatîi se scufunda rapid. Astăzi, denumirea de PN persistă doar pe foaie. Și nici prezența lui Usatîi în Moldova nu iar putea ajuta cu absolut nimic.

Despre balabolul Usatîi
Așa cum am menționat mai sus, titlul de balabol și l-a adjudecat pe merit.

Încă în luna ianuarie Usatîi afirma că este la tratament în Germania. Iar postarile pe facebook curgeau non stop, astfel demonstra că este tocmai așa cum zice el și nu invers. Deși, în cercurile restrînse se zvonea că s-a refugiat la nemți pentru o perioadă limitată, deoarece avea dosar penal și interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

Abia recent, Usatîi a recunoscut că de juma de an trăiește pe iahturi în UE și că mai este căutat de Interpolul rus.

Între timp a împroșcat cum a putut mai bine cu neadevăruri.

Or, balabolul tot balabol rămîne...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu