miercuri, 19 iunie 2019

Revenirea lui Usatîi se datorează strict necesității de răzbunare a lui Plahotniuc



16 iunie, la doar o zi după  fuga păpușarului, Usatîi își face apariția la punctul vamal Sculeni extrem de relaxat.

Din imaginile video se vede că, de revenirea sa s-a știut din timp și n-a surprins defel nici vameșii, nici pe Gheorghe Cavcaliuc (șeful  adjunct al IGP), nici pe Eduard Jarujen (procurorul general), nici vechea și noua conducere  a MAI. J https://www.facebook.com/100005236696378/videos/1112021012315778/UzpfSTEwMDAwNzA2NTYwMTQwMzoyMzY2MTQyODkwMjk3ODc1/ 

Însuși Usatîi se amuza în postul vamal pe înțelegerea făcută: „Cavcaliuc nu-i, cum așa, cum fără el?”.  Show-ul a continuat ulterior chiar în mașina procurorilor, care mimau operațiunea reținerea”. Înarmat cu un megafon acesta își îndemna susținătorii prezenți în punctul vamal, deloc puțini, să îl urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. 

Ajuns la Chișinău, Usatîi a intrat în clădirea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale fără de cătușe. Deși, în 2016 exact aceeași procurori l-au învinuit de tentativă de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov.

Ca show-ul să fie mai incendiar, după 4 ore de audieri Usatîi a fost eliberat, procurorii anulîndu-i mandatul de arest. 

Bucuria de pe chipul lui Usatîi a fost descrisă de canalul păpușarului Prime TV, care a relatat cu lux de amănunte întregul său traseu.J https://www.prime.md/ro/liderul-formatiunii-partidul-nostru-renato-usatii-a-fost-retinut-ieri-la-vama-sculeni-imediat-cum-a_93156.html 

Cu numai o zi înainte de tranzitarea hotarului Renato menționa: Astăzi pe numele meu sunt două mandate de arest. Știu că mă privesc politicienii și procurorii care făceau tot ca să mă distrugă. „La ora 13:00, polițiștii vor trebui să facă o alegere, pentru că pe numele meu este deschis un mandat de arest. Vin să mă clarific cu dosarele penale care sunt deschise”.J https://agora.md/stiri/58284/renato-usatii-se-intoarce-in-r--moldova-vreau-sa-lupt-in-continuare  

Or, în cazul dat dreptate au cei care susțin că, revenirea lui Usatîi face parte din planul păpușarului. Intenția sa este să compromită alianța PSRM-ACUM, să  compromită liderii precum a facut-o cu Filat.

Sînt gata de negocieri cu Dodon, Năstase și cu Sandu, chiar dacă va fi mai greu”, a declarat Usatîi prea încrezut în sine. https://noi.md/md/politica/usatii-cu-un-mesaj-catre-dodon-nastase-si-sandu-oamenii-nu-ne-vor-ierta Curios cine se va așeza cu el la tratative, după toate precedentele.   

Reamintesc, Usatîi este expert în așa ceva. Show-uri asemănătoare au fost organizate la aeroport pe 6 mai 2015, atunci ca și acum era întîmpinat cu flori, pâine și sare, susținători și camerele de filmat a holdingului. lhttps://www.realitatea.md/renato-usatii--asteptat-la-aeroport-cu-flori--paine-si-sare--galerie-foto-_20268.html  Precum și-n fața CNA cînd și-a înscenat arestul.

Concluzie. Revenirea sa se datorează strict necesității de răzbunare a lui Plahotniuc, restul sunt detalii ale spectacolului care abia de-a început în lipsa păpușarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu