marți, 28 mai 2019

Dragnea, victima unei conjuncturi politice



Basarabenii jubilează cu mare fast sentința aplicată pentru Liviu Dragnea, de parcă ar fi fost condamnat chiar Plahotniuc. Isteria fiind generată deopotrivă de mass-media de dreapta finanțată în exclusivitate de George Soros, care își reglează conturile în România cu cei care  s-au opus viziunilor sale de guvernare.

România, colonie până-n temelie
După căderea regimului Ceaușecu România a devenit ținta tuturor sferelor de interese. Mai întîi colonie a Germaniei, ulterior a Franței, ca acum, să fie cîmpul de luptă pentru americani contra Rusiei. Lucru pe care basarabenii de aici n-au cum   înțelege. Mînați ca oile la stînă de viziunile unui Iohanis care execută întru totul ordinele americanilor, orbiți de o Kovesi, înfundată pînă-n gît de dosare penale.

Din 21 decembrie 2014 Iohanis este președinte al României. Victoria sa s-a dotorat în exclusivitate generației Facebook, televiziunii și internetului pe telefoane mobile, și votul diaporei românești, care și de astă dată a decis soarta românilor aflați în România.

Același lucru s-a întîmplat cu Kovesi, mediatizarea exagerată a propulsat-o pînă în Top 3 candidați la funcția de Procuror șef Eropean. Dînsa fiind susținută de către Parlamentul European, în timp ce Consiliul UE, îl preferă pe procurorul francez Jean-François Bohnert.

Recent, Kovesi a fost înclusă în lista universității Harward cu femeile din 2019 care au avut contribuții deosebite în justiție.  Imediat, ambasada SUA la București s-a grăbit a o felicita pe fosta șefă DNA. Mai exact, pe fosta subalternă.

Iohanis și Kovesi mândria basarabenilor
Pe Iohanis și Kovesi nu-i cunoștea nimeni în Moldova pînă la apariția în spațiul public a liderilor blocului ACUM. Isteria fiind generată în special de Jurnal.md și invitații Jurnal TV care făceau trimitere mereu la Kovesi, dînșii oferîndu-i și rangul de cel mai bun procuror european. Același lucru s-a întîmplat și cu Iohanis.

Respectiv, toate acțiunile liderilor de dreapta de peste Prut sunt amplu promovate și aici. În schimb, cînd s-a organizat referendumul familiei, inițiat de Dragnea, Maia Sandu și-a îndemnat susținătorii la boicot. Pe fundal, Dragnea și PSD au ieșit perdanți.

Si viceversa în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European și referendumul inițiat de Iohanis. De astă dată, Maia Sandu pe lîngă ampla campanie electorală în susținerea candidaților PNL, a preferat să voteze în diasporă. Drept urmare PNL, amplu susținut în Basarabia, și-a adjudecat victoria. În schimb PSD, care este la o diferență minimală  este privit aici ca marele învins.

Dragnea vs Plahotniuc
Pe 27 mai liderul PSD, Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Repet, în dosarul angajărilor fictive. Condamnarea a fost expusă de către un complet de 5 judecătoare. Potrivit presei române, soțul uneia dintre judecătoare este fan PSD; alta-soție de ofițer SRI; a treia urmează să se pensioneze în cîteva zile. Tot ele, toate 5, i-au eliberat din închisoare pe Alina Bica condamnată definitiv la 4 ani de închisoare, pentru încălcarea legii; Rudel Obreja 5 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în renumitul dosar Gala Bute; Constantin Niță condamnat la 4 ani pentru trafic de influență; și Dan Șova fost ministru al Energiei. https://www.libertatea.ro/stiri/cine-sunt-judecatoarele-care-l-au-condamnat-definitiv-la-inchisoare-pe-liviu-dragnea-2647330?utm_source=stirileprotv&utm_medium=referral 

Uitîndu-mă rapid peste titlurile locale, unul mi-a sărit în ochi: Cum să elimini un Plahotniuc (II). Exemplul României. Dacă ajungi să-l asociezi pe Dragnea, condamnat doar pentru angajări fictive, cu Plahotniuc, care jumulește zilnic R.M., e  de rîsul curcilor.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu