miercuri, 8 mai 2019

Cît i-a costat pe Shor și Plahotniuc proiectele implementate pentru cetățeni?



Cînd vine vorba de realizări Shor se ia la întrecere cu stăpînul Plahotniuc. Ambii fac și fac, și de cînd fac, Moldova trebuia  să concureze cu Monaco, nu cu Zimbabve.

De cînd s-a aciuat în fruntea partidului care-i poartă numele, Șhor s-a aruncat în declarații care mai de care. Doar că, nimeni n-a prea simțit, nici prea văzut ca lucrurile să ia direcția corectă de cînd acesta s-a apucat la “greu” de restaurat Moldova.

Ca și stăpînul Plahotniuc, și-a trasat un șir de mega obiective, care după trecerea campaniei electorale s-au rezumat la mărunțișuri. Km-tri de drum promiși a fi reparați s-au transformat în metri; pe ici, pe colo se mai schimbă cîte un bec la pilonii publici; magazinele sociale, închise; Orhei Land-ul la fel închis, dar toate se prezintă drept mari realizări. Și toată lumea este mulțumită.

Ați vazut vreun votant al individului să se revolte pentru faptul că nimic din ce-a promis nu s–a realizat, iar ceea ce-a deschis în timp a fost închis? Personal nu. Și cred că nu voi prinde ziua să văd și să aud acea mulțime revoltîndu-se la fel de tare, precum îl apărau de fiecare dată în fața Curții de Apel Cahul.

Un alt subiect ultra îndrăgit de Șhor vizează statalitatea țării.

El și stăpîul său ar fi unicii stataliști care se gîndesc la binele tuturor cetățenilor. Restul divizează țara după sfera lor de interese între est și vest.

Se întîmplă după ce atît el, cît și Plahotniuc au devenit persoane indizerabile pe teritoriul Federației Ruse, avînd la activ dosare penale soldate cu ani grei de pușcărie.

La Bruxelles nu sunt primiți, acolo evident nimeni nu s-ar încumeta să dea mîina cu hoții miliardului din bănci, precum îi numesc chiar ei.

Sau ați văzut vreun înalt oficial rus, european, american să dea mîîna cu indivii dați, iar mie mi-a scăpat?

Chiar și atunci cînd a existat contact direct s-a facut prin intermediul firmelor de lobby, angajate contra unor sume impunătoare, dar ca Șhor și Plahotniuc să apară undeva, cîndva dînd mîina cu cineva. Asta s-a întîmplat atît de demult, încît toți au și uitat importanța evenimentelor la care au participat și locul în care s-au desfășurat.

Unica viziuină viabilă acum este Moldova. Aici indivizii se proclamă țări, avînd imunitate oferită de către unii cetățeni,  jumulesc și vînd țara după bunul lor plac, și nimeni nu le poate face absolut nimic.

Ca să răspund la întrebarea pe care am adresat-o chiar la început, Cît i-a costat pe Shor și Plahotniuc proiectele implementate pentru cetățeni?, bani mărunți din totalul miliardului furat de ei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu