luni, 2 martie 2020

Cine stă în spatele așa zisului protest al veteranilor?




Protest în fața guvernului. 

Sute de “veterani” cer demisia guvernului condus de Chicu. În spatele protestului stă nimeni altul decît fugarul Ilan Shor. 

Protestul a fost organizat din timp, oamenii au fost  aduși cu microbuzele contra unor sume simbolice de bani.

Inițial, protestatarii invocau indemnizația mizeră pentru veteranii războiul de pe Nistru și unicul drept pe care-l au- călătoria gratuită în transportul public.

Ulterior, extrem de rapid s-au reorientat, dîndu-se în vileag cu toții.

Trebuie să menționăm că protestatarii sunt extrem de agresivi și exhaustivi în declarații, țintele fiind Dodon și Chicu. Altfel zis, țintele trasate de partidul Șhor și membrii Pro Moldova, care și culeg laurii pe seama acestei destabilizări politice.

Hoții!
Jos Guvernul!
Dodon e trădătorul!

Ok, dacă pornim de la lozincile date, deducem că oamenii ăștea nu gîndesc defel.

Hoții de miliarde stau acum în Israel, SUA, în parlament- grupul Pro Moldova și Partidul Șhor, nicidecum în executiv sau președinție.

Nici Dodon, nici Chicu nu figurează în rapoartele Kroll 1 și 2.

Personajele spre care protestatarii ar trebui să-și canalize atenția sunt:

Ilan Șhor-principalul figurant al furtului din bănci în ambele rapoarte kroll, dar și principalul aliat al păpușarului. Condamnat de prima instanță la 7,6 luni de închisoare cu executare, pentru escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, a părăsit în mod tacit R.M. pe 14 iunie curent. Actualmente s-ar afla în Israel.

Maria Albot în raportul kroll 1 apare drept vara lui Ilan.  Ea gestionînd și fondul de binefacere Miron Șhor. Concomitent a deținut și funcția de director comercial al companiei Dufremol, în gestiunea căruia s-au aflat 12 magazine duty-free deschise în aeroport, la ieșirea și intrarea în R.M.  Compania a fost vîndută în luna aprilie curent afaceristului bulgar Marko Todorov.

Numele ei figurează și în denunțul lui Șhor contra fostului premier, Vlad Filat din 2015. Potrivit noi.md, Guțuleac (după căsătorie –Albot) transfera bani în conturile persoanelor apropiate lui Filat, precum și achita pentru el zborurile charter, închirierea iahturilor și a automobilelor în străinătate. Ulterior, în 2016, Albot-Guțuleac a fost interogată ca martor în dosarul Filat. Ea a confirmat mărturiile lui Șor în acest dosar.  

Marina Tauber- este la fel de populară ca și Șhor. Notorietatea și-a capătat-o în 2011 cînd deținea funcția de președinte al Federațeie de Tenis din Moldova pe care a lăsat-o în 2017 în datorii pînă la gît, în favoarea carierei sale politice.În 2012 Tauber devenea acționar minoritar la Unibank, dețînînd o cotă de 4,6% din acțiuni. Doi ani mai tîrziu, 2014, a fost aleasă  membru al consiliului Băncii Sociale. Potrivit raportelor Kroll, Tauber, împreună cu alți acționari Unibank ar fi acționat concertat în favoarea lui Ilan Șhor. În urma scrutinului electoral din 20 mai 2018, Tauber a fost aleasă primar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei. Oponenții politici susțineau atunci că Tauber și-a scăldat promisiunile electorale într-o campanie de  lux. Campania în sine costînd-o 300 de mii de euro, bani nedeclarați.

Reghina Apostolova- în 2015 a fost aleasă vice-primar al orașului Orhei, imediat ce liubimcicul Șhor a fost ales primar.  Potrivit raportelor kroll, Reghina Apostolova a beneficiat de un credit neperformant  în sumă de 5 mil lei. În 2013 Apostolova a cumpărat acțiuni la Banca Socială și Unibank cu bani împrumutați din offshore britanice, folosind conturile băncii letone ABLV Bank.

Un alt nume suspect, cei drept nu este menționat în raportul kroll, dar deputat pe lista partidului Șhor este Denis Ulanov. Ulanov apără înverșunat imaginea clientului său, Șhor, acuzat de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani. În 2016, portalul mold-street.com a publicat un material, în care semenționa că, biroul de avocați al lui Ulanov colectează bani de la datornicii a două din cele trei bănci aflate în proces de  faliment Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

În raportul kroll apare și Veaceslav Ulanov, candidatul partidului Șhor în circumscripția nr.44 Taraclia. În timpul campaniei electorale acesta n-a declarat niciun venit obținut la locul de muncă, în schimb, Ulanov a declarat 60.000 euro din donații – primite la ziua sa de naștere.  Ulanov a fost și el  unul din acționarii Unibank, dețînînd o cota de 4,6%.

Andrian Candu este finul păpușarului;

Eleonora Graur a asigurat întotdeauna voturile necesare pentru Plahotniuc, oameni pentru mitingurile PD. În aprilie 2017 Plahotniuc i-a răsplătit munca numind-o vicepreședinte al PD.  Potrivit presei, Graur ar fi prejudiciat bugetul raionului Rezina cu peste 18 mil de lei dintr-o singură lovitură,  bani destinați pentru schimbarea ferestrelor și ușile la grădinițe. În realitate, schimbările s-au făcut numai pe foaie. 

Sergiu Sîrbu- a părăsit PD fiind santajat cu dosarele penale pentru „corupere activă în proporții deosebit”.  

Vladimir Cebotari- proprietarul Fly One Moldova, este implicat direct în concesionarea dubioasă a eroportului Chișinău și în contracte dubioase la calea ferată.

Corneliu Padnevici- este administrator firmei ÎCS Codru SRL, companie care gestiona hotelul Codru afiliat  lui  Plahotniuc. 

Grigore Repeșciuc- a fost primarul orasului Căușeni, timp în care toate contractele le-a încheiat cu membrii familiei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu