marți, 10 martie 2020

Maia Sandu pledează pentru revenirea diasporei acasă în plină epidemie



De astăzi Italia a intrat oficial în carantină. O măsura extremă pentru a preveni extinderea virusului gripal Covid 19.

Cu toate astea Maia Sandu din idiotism, sau din dorinta de a-și face piar în an prezidențial, îndeamnă diaspora să revină în Moldova. https://telegraph.md/maia-sandu-indeamna-moldovenii-din-italia-zonele-de-risc-sa-revina-acasa/?fbclid=IwAR38doGO-iL89l_fiiciyFCFHxurSDAQzXNqBbwfhkwrGgPUYjSd7fxENkw  Evident, e un drept consfințit al fiecărui cetățean de a reveni acasă, dar totodată e și o măsură ce ține de fiecare dintre ei pentru a nu răspîndi Corona Virus.

Deja avem un precedent înregistrat din imprudență. Peste 5000 de persoane sunt plasate în carantină, iar în alte zeci de cazuri, moldovenii reveniți din Italia completează greșit, în mod intenționat, fișa epidimiologică la intrare în țară supunîndu-ne riscului pe toți.

Femeia de 48 de ani, infectată cu Corona Virus, a revenit în tară pe 7 martie  la bordul unui avion cu 152 de pasageri. Din informațiile prezentate, femeia cunoștea despre existența virusului în corpul său, cu toate astea a evitat să anunțe personalul de la bord.

A doua zi în mass-media a fost publicată precizarea fiului, revenit și el acasă urmare a precedentului înregistrat de mă-sa.  Pentru Publika acesta afirma că, mama sa a a fost anuntață telefonic pînă a se urca în avion că bătrina pentru care lucra a murit din cauza Corona Virus.

Dar cîți alți iresponsabili alde  această femeie sunt.

În cazul dat, Maia Sandu în loc să îndemne cetățenii aflați în Italia inițial să se trateze de virusul gripal, ulterior să revină în Moldova, susține revenirea acestora cu costul vieții fiecăruia dintre noi.

Reamintesc, de astăzi, 10 martie, și în Republica Moldova sunt interzise manifestațiile în masă de orice tip. Foarte curînd se prevede închiderea grădinițelor, a școlilor. De astăzi, zborurile din și spre Italia au fost sistate,  la fel, sistate și  rutele terestre ce leagă R. Moldova de Italia.

Spre deosebire de noi, vecinii noștri politicieni sunt mult mai organizați.

Încă în luna februarie, ministrul român de externe îndemna românii din Italia să facă Paștele acolo, pentru e vita deplasarea viruslui. La noi, pentru o astfel de declarație te băgau în sicriu de viu. În schimb, nimeni nu critică decizia de azi a Maiei Sandu.

Pe final nu uitați de recomandările OMS:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu