luni, 16 martie 2020

Maia Sandu a mai pierdut o dată în fața lui Dodon



Ieri, 15 martie, s-a consumat scrutinul electoral de la Hîncești. Învingător a devenit candidatul PSRM, Ștefan Gațcan.

Despre victoria acestuia anticipau toate sondajele prezentate la începutul acestei luni, chiar și așa mulți sperau că ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, își va adjudeca victoria, pe fundalul unor presiuni masive asupra candidatul PSRM din partea unor mass-medii.

Compromatul, inițial a fost publicat pe canalul Telegram, ulterior preluat detaliat de unele mass- medii, sponsorizate de departamentul Românilor de pretutindeni, vădit cointeresate de victoria Olesei Stamate. Ceea ce nu le-a reușit.

Prin urmare, candidatul PSRM, Ștefan Gațcan a acumulat 5539 voturi.

La o diferență de 985 de voturi s-a clasat candidata PAS, Olesea Stamate, cu 4554 voturi obținute.  Mare mi-a fost mirarea să văd că PAS a a recunoscut alegerile crîșnind din dinți, prin urmare și victoria obținută de PSRM.

Totuși, PAS punctează că, dacă s-ar fi aflat la guvernare ar fi anulat aceste alegeri. https://stiri.md/article/politica/pas-e-o-greseala-ca-nu-am-cerut-amanarea-alegerilor-din-hancesti Stil pe care-l practica Plahotniuc în timpul guvernării sale.

Un mesaj separat de PAS a transmis de candidata Stamate: „Lupta continuă. Cu lecții învățate vom merge înainte, mai puternici și mai hotărâți".

Candidatul PD s-a a clasat pe poziția a III-a, acumulînd 1810. De fapt, un scor normal pentru PDM  în formula fără Plahotniuc.

Grigore Cobzac, candidat independent, a ocupat poziția a IV-a. Cobzac a fost  susținut de PPDA, fiind privit ca unul dintre favoriții cursei. Mai cu seamă că, în cadrul scrutinului parlamentar din 24 februarie 2019, Cobzac obținuse un scor formidabil de 33,44%. Poziționîndu-se pe locul II, devansat fiind de candidatul PD, Alexandru Botnari.  Rezultatul slab denotă că oamenii și-au pierdut încredere în PPDA.

Pe ultimul loc s-a ocupat Dorin Chirtoacă. Acesta a acumulat nici mai mult, nici mai puțin decît 346 voturi. 346 voturi obținute de un candidat susținut de 5 partide unioniste. De rîs și de plîns. 

Chirtoacă este și cel mai nemulțumit candidat. O fi de vină rezultatul obținut, sau încrederea pe care nu și-a putut-o onora față de șefii săi? 

“Aceste alegeri sunt o cacealma de prost gust, care arată fața adevărată a unor trădători de neam și țară, fără scrupule”, menționează Chirtoacă pe pagina sa de Facebook. Pe semne că s-a referit la el și mișcarea pe care o conduce. Deopotrivă sunt și trădători de neam și țară, dar și hoți fără scrupule.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu