luni, 23 martie 2020

Cum lupta Maia Sandu cu Covid 19?





Maia Sandu este perfiditatea intruchipata.

Initial indemna diaspora sa revina masiv acasa, constienta fiind că RM nu este pregatita sa faca fata unei asemenea provocari, după, acuză autoritatile ca nu fac fata raspindirii virusului pe teritoriul tarii.

La  10 martie Maia Sandu și Galina Sajin in cadrul unei conferinte de presa indemnau diaspora sa revina masiv acasa. Desi la acel moment, pe teritoriul tarii erau inregistrate primele cazuri de Covid 19, iar alte peste 5000 de persoane, revenite din Italia (marea majoritate), Spania, Franta, Anglia se aflau in carantină.  

Din 10 martie pînă acum avem înregistrate 94 cazuri de Civid 19, 3 sate se afla în carantina, si peste 17 mii de indivizi, marea majoritate constituind-o diaspora, votantii Maiei Sandu se afla in carantina la domiciliu.

Maia Sandu constient a indemnat diaspora sa revina acasa, dar nu i-a preintimpinat sa se autoizoleze definitiv, precum recomanda OMS si ministra sanatatii in fiecare zi. Datorita acestei nepasari din partea diasporei, ne-am trezit azi sa avem mai multe cazuri cu transmitere locala de Covid 19, decit cazuri de import. 

Altfel spus, amenzile votate in parlament saptamina trecuta, pentru transmiterea intentionata de Covid 19,  nu-i sperie pe moldoveni, dinsii fiind preocupati sa-si serbeze zilele de nastere, sa imparta daruri rudelor, vecinilor, etc.

Pentru cei care nu cunosc, marimea amenzii este de la 22 500 lei pina la 50 de mii sau 3 ani de inchisoare. Vecinii nostri sunt mai duri, 5 ani de inchisoare pentru raspindirea intentionata a Covid.

Într-o adresare pe Facebook, Maia Sandu sustine ca virstnicii sunt categoria cea mai defavorizata. Absolut fals!!!

Datele prezentate de ministra sanatatii, Viorica Dumbraveanu,  confirma ca pe teritoriul tarii nu exista nicio persoana in etate infectata cu covid. Toti sunt copii, adolescenti, maturi pina la virsta de pensionare. Ceea ce inseamna că toti suntem vulnerabili in fata acestei epidemii, indiferent de virsta, sex, nationalitate sau religie. 

M-am uitat atent peste masurile propuse de lidera PAS întru protejarea virstnicilor:
-          Să facem cumpărăturile pentru ei, să le achităm facturile, să ne asigurăm că ei nu trebuie să iasă din casă sau din curte.

-          Alimente pentru toti virstnicii care locuiesc singuri.

Maia Sandu ori nu stie, ori se face a nu sti, dar in toate satele din RM exista asitenti sociali, care cu asta se si ocupa. Plus, multe localitati au implementate proiecte precum, un prinz cald pentru fiecare batrin si persoane cu dizabilitati aflate la balanta primariilor. 

Alegerile de la Hincesti. Maia Sandu stia ca Hincestiul este focar de infectie cu Covid 19, chair si asa a facut campanie electorala in fiecare sat.  Si nimeni, dar absolut nimeni din partea PAS sau a PPDA nu au cerut de la tribuna parlamentului anularea alegerilor de la Hincesti. Au mers pe formula, un deputat nu strica! 

O alta minciuna crasa raspindita de Ala Nimerenco, ex ministra sanatatii in guvernul Maia Sandu, este ca guvernul nu are grija de medici. 

Ceea ce a uitat să spuna Nemerenco este că guvernul Chicu a votat pentru majorarea salariilor doctorilor cu 100%.

Ps: Dezinformarea este mai periculoasa ca pandemia, mai cu seama cind vine din partea politicienilor ce pretind a fi pro europeni.

Reprezentantul OMS a mentionat ca Covid 19 nu va disparea atita timp cit vom ascunde persoanele infectate, numai diferirea lor pe mina medicilor la timp va permite stoparea pandemiei. 

#stamacasa!!!

Urmam cu strictete recomandarile OMS:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu