marți, 25 februarie 2020

Alianța s-a reconfigurat, iar Năstase nu se “deorgăie” defel


Foarte des am auzit la trustul Jurnal sintagma: Plahotniuc n-a plecat, Plahoniuc e printre noi. 
La drept vorbind,  Plahotniuc e printre ei, a intrat direct în ACUM.

Am zis-o de nenumărate ori că Maia Sandu nu este străină nici de Plahotniuc, nici de Șhor. Cu Plahotniuc a fost în alianță, iar Șhor a susținut-o finaciar ori de cîte ori avea nevoie.

Maia l-a votat pe Candu președinte al parlamentului, iar Candu a susținut-o pe Maia ministru.

În 2016, Lupu s-a retras din cursa prezidențială la indicația lui Plahotniuc în favoarea Maiei Sandu. Iar Șhor cu același succes i-a sponsorizat campania prezidențială. https://www.realitatea.md/probe-audio-igor-grosu-i-veaceslav-galoi-discuta-despre-finan-area-pas-reac-ia-forma-iunii-o-conversa-ie-obi-nuita_47991.html?fbclid=IwAR0lzHQXa3BbFn-RjEKD8K3JoyZISSlNyXI_vPRrvndhVxNtEB1Nnwjqvyk

Nu o singură dată, Sandu și Candu s-au complimentat reciproc invocînd o coaliție pro-europeană, după reformarea PD.

19 februarie 2020, un grup de 6 deputati părasesc PD, invocînd probleme de comunicare în interiorul partidului.  Imediat presa i-a botezat grupul Plahotniuc din cîteva considerente:

1.      Candu este finul păpușarului;

2.      Eleonora Graur a asigurat întotdeauna voturile necesare pentru Plahotniuc, oameni pentru mitingurile PD. În aprilie 2017 Plahotniuc i-a răsplătit munca numind-o vicepreședinte al PD.  Potrivit presei, Graur ar fi prejudiciat bugetul raionului Rezina cu peste 18 mil de lei dintr-o singură lovitură,  bani destinați pentru schimbarea ferestrelor și ușile la grădinițe. În realitate, schimbările s-au făcut numai pe foaie. 

3.      Sergiu Sîrbu- a părăsit PD fiind santajat cu dosarele penale pentru „corupere activă în proporții deosebit” J.  

4.      Vladimir Cebotari- proprietarul Fly One Moldova, este implicat direct în concesionarea dubioasă a eroportului Chișinău și în contracte dubioase la calea ferată.

5.      Corneliu Padnevici- este administrator firmei ÎCS Codru SRL, companie care gestiona hotelul Codru afiliat  lui  Plahotniuc. 

6.      Grigore Repeșciuc- a fost primarul orasului Căușeni, timp în care toate contractele le-a încheiat cu membrii familiei. https://noi.md/md/politica/legaturile-secrete-dintre-plahotniuc-si-democratii-fugari-din-pdm?fbclid=IwAR0PdZBGS2a92PvSy1eswtHMBdqUjKj8uTdIW1bHmA9O4xJL3TyxTLxl7i8

13 februarie 2020 ACUM depune moțiune simplă împotriva ministrului Ciocoi. 18 februarie, Candu afirmă că PD este obligat să suțină moțiunea înaintată de ACUM. A doua zi, Candu părăsește PD și imediat la Publika recunoaștea că s-a consultat cu Plahotniuc.

Bizar, dar grupul PRO-Moldova condus de Candu susține unanim procesul ireversibil de Integrare Europeană propus de ACUM. 

21, 22 februarie curent au avut loc ședința parlamentului. Pentru prima dată proiectele ACUM sunt susținute unanim de grupul Candu și Partidul Shor.

Coincidență sau nu, dar pe 21 feb Curtea de Apel Cahul amîna ședința de judecată în cazul Shor pentru a 23-a oară.

După reconfigurarea coaliției ACUM-PROMoldova-Șhor, Andrei Năstase care era cel mai mare luptător cu Plahotniuc și Șhor nu se „diorgăie” defel.

Reamintesc, Maia Sandu s-a întînit Rothschild în ziua in care acesta a cumpărat aeroportul (19 august 2019). Rothschild fiind prieten și cu Candu. Ulterior, acesta a vîndut aeroportul prietenului comun Ilan Shor, avîndu-l drept intermediar pe rusul Goncearenco.  

Acum toți laolaltă se declară pro europeni.

1.      Maia Sandu a votat pentru concesionarea aeroportului.

2.      Maia Sandu a votat pentru alocarea transei de 5,4 mil de lei bancilor lui Shor.

3.      Shor a furat miliardul.

4. Shor concesionat aeroportul si garile auto. Ulterior l-a vîndut lui Rothschild cu consemțămîntul Maiei și-a lui Candu. Ulterior Rothschild a vindut aeroportul lui Shor. Proces despre care Candu a fost informat la sfîrșitului lui decembrie 2019 la întîlnirea cu Rothschild în Israel. Acuma aeroportului este iarăși în vînzare.

Iată așa Maia si Andrei „luptă” cu Șhor și Plahotniuc  fiind în coaliție parlamentară cu ei!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu