marți, 11 februarie 2020

Voronin uită că Plahotniuc i-a lăsat feciorul în fundul gol și nu Dodon

După ce Plahotniuc a fost anunțat în căutare internațională de autoritățile din Moldova, Voronin a prins la „coaie”. E și firesc! Acuma nu se mai teme moșul de nimic.

Să revenim puțin în trecutul nu prea îndepărtat.

1. În legislatura precedentă Voronin n-a menționat o dată numele Plahotniuc din sala plenului.

2. Prezent la emisiuni- ținta sa, de fiecare dată, era Dodon, democrații aplaudau cu fast.

3. Timp de 2 ani niciodată n-a menționat direct-PD corupe deputații PCRM. Totul se rezuma la aluzii.

4. În ziua în care 14 deputați PCRM au trecut la PD, moșul a muțit definitiv. Abia ulterior, vorbea de corupere și doar cu aluzii.

5. Din 2010 pînă în prezent, Voronin a exercitat întru totul indicațiile lui Plahotniuc. 

Totul a început în 2010 cînd Voronin se credea încă atotputernic în fața păpușarului. Cînd plaha a trecut la acțiuni concrete, Voronin a înțeles că gluma nu mai are simțul glumei.

1.  2010, Oleg Voronin cercetat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Milioane extrase prin card în străinătate.

2. 2014, garajul de LUX al lui Oleg Voronin.  Voronin deține mașini blindate, limuzine de lux și mașini de epocă în valoare de peste 70 mil de lei.

3. 2015, un grup de 14 deputați comuniști părăsesc fracțiunea PCRM și crează o platformă social-democrată. Martie 2017, comuniștii transfugi aderă la PD. 

4. 2018, Bondarenco și Supac afirmau că se încearcă cumpărarea lor.

5. 2018, Plahotniuc declanșează procesul de deposedare a acțiunilor deținute de Oleg Voronin și familia sa la Fincombank (23,54% din capitalul băncii).

Evident, acuma e ușor să zici că Dodon este ca Plahotniuc.

Doar că Dodon n-a procedat la fel ca Plahotniuc în raport cu familia Voronin sau cu altcineva. Fapt care îi scapă lui Voronin.

Nici democrații nu i se supun lui Dodon, cum cred unii. Ei au interesele lor, în dependență de cît de gravă este starea păpușarului. Chiar recent, Filip a declarat că este gata să facă coaliție cu PSRM, doar dacă li se oferă portofolii în guvern. Altfel spus, trambulina pentru a reveni la guvernare.  Șantaj direct, nimic altceva.

În loc de concluzie: pînă a fi Dodon ca Plahotniuc e cale lungă, cred că iar trebui vreo două veți în față, să reușească tot ce-a făcut Plahotniuc timp de 10 ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu