marți, 16 februarie 2016

Plahotniuc se pregătește de anticipate

După cîte se vede FMI nu se grăbește sa vină în RM pentru a negocia un nou acord de finanțare, iar românii, la fel nu se grăbesc să dea împrumutul din lipsa de reforme. În apsența finanțării guvernul Filip este în proces de insolvabilitate. Conștient de asta, păpușa se pregătește de anticipate trăgîndu-și partiduțe de ambele părți.

Plahotniuc ar putea realiza unirea cu ajutorul Drepții
Una din promisiunile lui Plahotniuc către oficialii de la București a fost că “Unirea” se va înfăptui în 2018. Fapt care nicidecum nu se putea realiza sub partidul democrat, în acest caz Plahotniuc și-a tras de ziua îndrăgostiților partid de dreapta în frunte cu unionista Ana Guțu.  Pentru a căpăta credibilitate, în partid este împins fostul deținut de la Tiraspol, Ilie Ilașcu, care și-a adjudecat rapid funcția de vicepreședinte al partidului. Reamintesc, în perioada 2000-2008 Ilașcu a fost senator în Parlamentului României, deci, respectivul cunoaște toate căile ca Unirea să se producă în 2018. 

Garantul Unirii la moment este și numărul major de unioniști pe teritoriul țării noastre. Cetățeni care la alegeri se vor redirecționa către Partidul Dreapta. Spre exemplu: dacă în perioada 2010-2013 numărul adepților unirii era 8-12%, atunci la momentul actual sunt circa 21%, potrivit sondajelor. Ana Guțu va acapara și segmentul de electorat dezamăgit al PL, partid care nu va trece pragul electoral următorii 100 de ani.

Despre posibila Unire din 2018 vorbesc și americanii. Potrivit analistului Strafor :“ este posibil ca Republica Moldova să se unească cu România, indiferent de jure sau de facto”. Nu întîmplător, ambasadorul SUA la Chișinău, dar și Victoria Nuland au susținut candidatura păpușarului pentru funcția de prim-ministru și-l apără cu dinții peste tot. Motivul este simplu, Plahotniuc este garantul Unirii, iar misiunea sa este s-o facă cît mai repede cu putință, în schimbul libertății sale.

Statul român cu o mîna dă, cu alte 3 ia de la basarabeni
1.     Actualmente, 90% din elevii români își continuă studiile peste hotarele țării. 80 la sută rămîn cu traiul și lucrul în țara unde și-au finisat studiile. Și doar 10% revin în România din 2 motive: patriotismul și ofertele tentante pentru domeniile IT. Cifră mult prea mică pentru statul român. Pentru a suplini gaura enormă dintre ofertă – cerere, românii recrutează elevii noștri prin oferirea burselor. Numărul cărora este în creșetre continuă de la an la an.

2.     Actualmente, peste 500 de mii de cetățeni moldoveni dețin pașapoarte românești. Dintre care 2/3 au și viza de reședință peste Prut. Chiar și așa statul român nu se mulțumește cu atît. Pentru a urgenta procesul majorării procentului respectiv românii au  ieftinit prețul pașapoartelor.  Dar, impozitează tot ce mișcă.  Spre exemplu, din 2016 a intrat în vigoare legea conform căreia: românii basarabeni, care nu sunt angajaţi pe teritoriul României, dar au viză de reşedinţă în România vor fi obligaţi să achite suma de mai 800 de lei românești sub formă de contribuţie medicală. Aceeași sursă susține că persoanele fără venituri vor fi obligate, cu câteva excepţii, să depună de anul viitor la ANAF o declaraţie prin care Fiscul le va stabili ce sumă au de plătit pentru contribuţia pentru sănătate (CASS), potrivit noului Cod Fiscal. Contribuţia la sănătate pentru persoanele fără venituri va fi calculată luându-se ca bază salariul minim pe economie, acestea urmând să plătească 792 de lei pe an, scrie gândul.info. În cîțiva ani legile vor fi așa de stricte încît mulți s-or gîndi cum să scape de cetățenie. Și ăsta e doar începutul. Taxele vor fi stabilite de curînd și pentru basarabenii cu cetățenie românească stabiliți acasă. Puțintică rabdare și cetățenia vă va ieși pe ochi.

3.     Dacă ești un muncitor fidel te alegi și cu o pensie de 300 euro. Bani care îți pot ajunge trăind în RM, nu și în România, unde prețurile la produsele de primă necesitate sunt de 3 ori mai mari decît la noi.

4.     Statul român oferă și mămicilor îndemnizație lunară de 200 roni, bani pe care și-i scot tot pe seama lor ulterior.

Plahotniuc și Misiunea Stângii
Plahotniuc este conștient de faptul că nu poate realiza Unirea în condițiile actuale, cînd peste 70% din cetățenii țării se declară moldoveni și susțin în mare parte partidele de stînga, printre care PSRM și PN. Din astea două, PSRM-ul este dușmanul nr.1 al Unirii. Fapt demonstrat de socialistul Vlad Bătrîncea prin ruperea hărții în parlamentul de la Chișinău.

Pentru a reduce din pericol, Plahotniuc și-a tras ieri, 15 februarie, un alt partid pro-rus, care susține aderarea la Uniunea Vamală. Denumirea prescurtată a partidului este PRSM. Anterior, Plahotniuc și-a creat platforma cu aceleași inițiale PSDM, din fracțiunea PCRM. PSRM- PSDM- PRSM. Cum la noi nu este dezvoltată cultura electorală, majoritatea vor considera că voteză Partidul Socialiștilor, pe cînd ștampila va fi pusă în dreptul partidelor spoilere. Un astfel de partid Plahotniuc a creat în timpul alegerilor din noiembrie 2014. Mă refer la Partidul Comunist Reformator care a acumulat aproximativ 6%, rupînd de la PCRM circa 6 deputați. Pentru un partid aflat la guvernare este foarte foarte mult. Recent, partidul respectiv fiind exclus definitiv din lista partidelor existente în Moldova.

Problema majoră a momentului este că PSDM și PRSM vor fi înregistrate fără probleme la Ministerul păpușarului. În timp ce Platforma Da, care este la rîndu-i un pericol major pentru Plahotniuc, s-ar putea să scape vagonul electoral din toamnă. Iar peste 4 ani va fi mult prea tîrziu. Ca totul să iasă ca la carte Plahotniuc și-a tras și -n cazul dat Platformă. Una care a murit la naștere. Important este că lumea a auzit de ea.


Mai rău de –atît nici nu se putea…

2 comentarii:

  1. Utopie mai mare nu am auzit. Adica Plahotniuc vrea sa demita un Guvern in fruntea caruia sta un membru a Partidului Democrat? Unde este logica?? Am impresia ca lumea deja isi iese cu totul din minti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Guvernul va cadea singur, din lipsa de reforme, sub presiunea factorilor externi si a strazii. In 3 luni plahotniuc singur va declansa alegerile

      Ștergere