marți, 23 februarie 2016

Chirtoacă va fi încătușat la fel ca și Filat

În perioada anilor 2013 -2014 are loc furtul secolului, timp în care Filat se afla în coaliția de guvernare alături de Plahotniuc, cel din urmă asigurîndu-i pacea veșnică. Încet, încet mediile lui Plahotniuc au aruncat momeala, potrivit căreia Filat era unicul vinovat în cadrul jafului de la BEM. În cîteva repetări poporul a preluat tactica, nu întîmplător potrivit sondajelor Filat este hoțul hoților în timp ce Plahotniuc e om cinstit.  Azi a rămas doar numele Filat și PLDM, soartă pe care o urmează acum PL.

Sfîrșitul epocii PL

Aceiași tactică Plahotniuc o aplică pe PL. În cadrul protestelor curente Ghimpu a fost poreclit de protestatari Iuda, ulterior pseudonimul fiindu-i atribuit cu ușurință lui Chirtoacă. Iuda și Iuda junior. Dar, nu toată republica a fost la proteste să știe că Ghimpu  a fost numit astfel. De asta s-au ocupat mediile lui Plahotniuc care transmiteau informații non stop cu viteza luminii. Acum, tot poporul îl numește pe Ghimpu Iuda și  îl detestă în egală măsură ca și pe Filat.

Între Filat și Ghimpu este totuși o diferență. În timp ce Filat a cedat toate ministerele și instituțiile lui Plahotniuc, Ghimpu s-a ales cu 4 din ele: Ministerul Educației, Mediului, Transporturilor și Apărării. Doar că toate sunt gestionate indirect de Plahotniuc. Ministrul Mediului este omul lui Plahotniuc de pe timpul cînd PL se afla în opoziție. Pentru postul respectiv, Valera a muncit mult, ținta fiind întotdeauna PLDM.

Șalaru, Ministrul Apărării, în 2013 a votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional. http://www.noi.md/md/news_id/78929 Aeroport care acum i-a revenit lui Plahotniuc. Pentru favoarea respectivă a și fost parașutat la apărare.Tot Șalaru din postura de ministru a dispus demontarea  tancul sovietic din faţa Brigăzii II, Infanterie motorizată „Ştefan cel Mare", iar ofițerii sunt trimiși în misiuni speciale pe contract.

La rîndu-i Corina Fusu, promovează cu intensitate fenomenul unirii în școli. Unire promisă de Plahotniuc oficialilor de la București pentru 2018. Cu toate astea este supusă unui atac dur din partea propriilor electori. Exemplul clasic din 16 februarie de la Telenești. https://www.youtube.com/watch?v=NQ33QOsJW5M Referindu-se la subiectul dat, fostul coleg și membru PL, Valeriu Săhărneanu menționa: Alungarea din sală a ministrei liberale Fusu este un caz izolat, ar putea spune unii. Ar fi el un caz izolat, dar legat de cel al scărmănelii publice a lui Ghimpu la ieşirea din Parlament în noaptea de 20 ianuarie, este deja un fenomen. Este fenomenul încrederii ZERO în Partidul Liberal şi semnifică alungarea din politică a ceea ce a adus Republica Moldova în pragul dezastrului – a partidelor de tip SRL, constituite din lideri-stăpâni (Ghimpu) şi membri-servitori (Fusu…). Nimeni nu mai crede acum că în NATO şi UE se poate ajunge mizând pe PL, cum se ţipa fariseic în campania electorală. Timp de mai bine de şase ani, dar în mod special după 30 noiembrie 2014, toată lumea s-a convins că mizând pe PL poţi ajunge doar în PD şi nicăieri în altă parte. Iar ajunse în PD, toate drumurile noastre se cufundă în mlaştina corupţiei şi a interesului unei singure persoane”.

Deși, în politicul moldovenesc pare a fi curat, peste Prut este în rahat pînă la gît. Vorbesc despre ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc, soția căruia a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare fiind găsită vino­vată de con­tra­bandă.

Invincibilul Chirtoacă

Luna trecută a fost lipsit de majoritate în consiliu, după ce PPEM s-a retras acuzîndu-l pe Chirtoacă de promisiuni deșarte: constatăm că promisiunile așa-zișilor europeni nu sunt decât un paravan pentru perioada electorală”, a declarat Oazu Nantoi.

O altă lovitură în adresa edilului a urmat pe 22 februarie, cînd 12 persoane au fost reținute pentru 72 de ore de ofițerii CNA, printre aceștea și: șeful Direcţiei autorizări şi disciplină în construcţii din cadrul Primăriei Chişinău, un angajat al Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare a Primăriei. Deci, oameni de care Chirtoacă a știut dintotdeauna cu ce se ocupau. Pentru a se autoapăra edilul a menționat că perchezițiile de amploare, care au avut loc la primărie, s-au desfășurat la solicitările sale repetate pe care le face încă de anul trecut în adresa instituțiilor responsabile. În timp ce ofițerul de presă al CNA Angela Starinschi, susține contrariul. ”Dorin Chirtoacă nu ar avea nicio implicare în inițierea acestor cauze penale”.Ceea ce pare a fi mai aproape de adevăr. Dindu-i de înțeles că sunt doar 35 din 600 deschise. Respectiv, orice pas greșit din partea membrilor PL le va declanșa pe toate. 

Presiunile sunt legate și de neonorarea obligațiunilor promise de Chirtoacă păpușarului, în timpul negocierilor din turul II pentru alegerile locale.  Potrivit angajamentelor de atunci, Chirtoacă trebuia să elibereze autorizația de construcție pentru ridicarea  hotelului de lux în parcul Ștefan cel Mare. Pe locul actualei cafenele Guguță, despre care presa a scris c-a fost cumpărată de Plahotniuc la un preț de 8 ori mai mic. http://blogs.noi.md/blog/2015/05/12/chirtoaca-s-a-inteles-cu-plahotniuc-pentru-un-nou-mandat/ Ceea ce nu s-a întîmplat. Careva discuții pe marginea subiectului se vehiculau la finele lunii decembrie 2015, dar acțiuni concrete n-au fost întreprinse. Doar loc la penitenciarul nr.13 este.

În cadrul unei emisiuni tv fiind întrebat dacă PL-ului îi revine funcția de președinte a parlamentului, Ghimpu răspundea clar: PL trebuie să primească ceva, nu toate funcțiile cheie pot reveni PD-ului. Răspuns netrecut cu vederea de păpușar.

Un lucru este clar acum. Sfîrșitul epocii PL este aproape. În timp ce Ghimpu va vorbi de la tribuna parlamentului în numele fracțiunii, Chirtoacă va fi scos încătușat din primărie de ofițerii CNA.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu