miercuri, 22 iulie 2020

Nastase mai are o sansă, primar la bastina sa - fie si din milă!!!





Am asistat destul de des, în ultima perioada, la duelul politic intre Maia Sandu si Andrei Nastase. Ambii luptind pentru functii in stat. Năstase se vedea prim-ministru, iar Maia Sandu presedinte. Visul lui Nastase a murit pe 20 iulie, iar Maia poate visa pînă la 1 noiembrie, mai are timp. 

Maia i-a scurtat calea!!!
Nu de putine ori Maia Sandu sustinea in spatiul public ca, pentru dimiterea guvernului Chicu sunt necesare si voturile PD. Fapt contestat permanent de membrii DA. Care credeau ca avind suportul păpușarului și a lui Shor, mituirea si cumpararea deputatilor, vor scapa de acest guvern. Iar, Nastase va reveni pe cal alb în fruntea executivului. 

Ca visul lui Nastase să se naruie cit mai rapid, Maia i-a intins mina sa de ajutor. A sustinut motiunea de cenzura îndreptată împotriva guvernului Chicu, desi stia ca nu va intruni numărul necesar de voturi, si astfel și-a lichidat unicul adversar pe eschierul de dreapta.

Acum, Năstase nu poate pretinde la absolut nimic, ba chiar va sta în 4 labe pînă Maia îi va arunca cîte un ciolan, evident, daca va vrea. 

În schimb, Nastase este obligat moral să-i acorde tot suportul electoral în cursa pentru prezidentiale. La fel ca-n 2016, va bate la fiecare poarta, în încercarea disperata sa-i deschida cineva acum.  

Nastase a completat rindurile celor fara de sanse
Pîna acum toate sondajele politice il clasau pe Nastase pe pozitia a treia, fiind devansat de I. Dodon si M. Sandu. De acum încolo, dinsul va apărea în josul paginii alaturi de cei fara de sanse (1%). Deja si Plahotniuc cu Shor vor fi mai popolari, avind cite 3 % încredere.

Aceeasi soartă o va inregistra PPDA. Cotati nu o singura data la limta pragului electoral, 5.6%.  Un procent destul de prost pentru DA, care are în spate un mega trust mediatic. Semn ca uneori mass-media nu poate curata pacatele liderului.

Ratingul lui Nastase va fi determinat si direct de încapățînarea sa de a intra in cirdasie cu plaha si cu Shor. Prin gestul din 20 iulie, Nastse a scuipat peste cuvintele sale, peste dezideratele platformei DA expuse intre 2015-2016 în Piata Marii Adunari Nationale.

În ochii tuturor apare ca un mincinos, un tradator, ca conserva păpusarului.

Chiar si asa, mai are o sansa, să candideze la functia de primar in localitate sa.  Poate acolo, oamenii îi vor oferi o speranta mica, fie si din mila.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu