miercuri, 1 iulie 2020

Despre „actorul” deputat Gatcan...


Pe 30 iunie deputatul socialist Stefan Gatcan adera la Pro Moldova. Motivul invocat, gestionarea ineficienta a pandemiei de covid. La mijloc fiind de fapt ceomadanul cu bani. O confirma insuși presedintele fractiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculita, pe pagina sa de facebook. Totodată, acesta mentioneaza ca a depus o plingere la procuratura: „cei care cumpara deputati, dar si alesul care si-a vindut mandatul, sa fie trasi la raspundere”. Deci, asteptam actiuni cit mai rapide din partea procurorilor. 

Si Dereck Hogan, amabasadorul SUA la Chisinau, sustine că modul în care Gatcan a parasit PSRM și-a aderat la Pro Moldova trebuie elucidat de organele competente.  De altfel, este pentru prima data cind Hogan se expune pe seama achizitionarii deputatilor. Un semn rau pentru Plahotniuc. 

Dar sa revenim la Gatcan...

Stefan Gatcan este o persoana publica destul de dubioasa. Numele sau fiind nu o singura data in vizorul jurnalistilor.

Între 2012-2016 a fost directorul Institutului Mamei si Copilului, de unde i s-a dus faima. Imediat ce a fost investit in functie, Gatcan si-a angajat 7 consilieri, exact cît are si un presedinte de tara.

Jurnal.md mentionează că Gatcan în timp ce era directorul Institutului Mamei si Copilului, își înregistra consultatiile pacientilor la clinica privata „Extramed”, unde este si proprietar. Cunoastem cu totii că, o programare la doctor la centrele private porneste de la 250 de lei. Deci, Gatcan isi sporea veniturile pe seama pacientilor care optau de fapt pentru un spital de stat!

Între 2014-2016 a fost foarte apropiat de Plahotniuc si PDM, aparind nu o singura data in spoturile demarate de către păpusar. Gatcan a sustinut direct și campania lui Plahotniuc “O noua viata”. 

Demisioneaza din fruntea Institutului Mamei si Copilului în 2016, in urma unui conflict cu ministra sanatatii de atunci din partea PDM, Ruxanda Glavan. Ultima acuzindu-l de gestionarea ineficienta a banilor instituției.   

Astazi, si Gatcan și Glavan sunt membri ai aceleiasi echipe Pro Moldova, condusă indirect de Plahotniuc. 

Numele sau este legat si de comasarea instituțiilor medicale din Chisinau în 2013, în pofifa hotaririi parlamentului din 1 martie 2013, care prevede stoparea reformelor in domeniul sanatatii.  Ca urmare, dinsul a devenit „nacialnic” la 3 instituții dintr-o singura lovitura. Este vorba de comasarea  spitalelor pentru copii Emilian Cotaga cu Institutul de Cercetari Stiintifice in Domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului, și Centrul National Stiintific Pro- Practic de Sanatate a Reproducerii. „Optimizarea este o necesitate obiectivă, pentru că eu am acum la Institutul Mamei şi Copilului zeci de paturi goale. Trebuie să cheltuim banii publici cu eficienţă maximă, şi nu să asigurăm confortul angajaţilor”, mentiona Gaţcan.

Gatcan figureaza si in cadrul unui dosar penal pentru viol.  În timpul campaniei electorale, deschide. md, sustinea ca Gatcan și-ar fi violat nepoata de la frate pe timpul cînd aceasta era studenta la Universitatea de Medicina, iar el mare „nacialnic”. 

Cu siguranta încălcarile acestuia sunt de ordinul zecilor... si fiecare trebuie investigata minutios de Pracuratura Generala.

PS. Pe 1 iulie, PSRM a reusit sa-si pastreze mandatul de deputat. Se intimpla dupa ce Gatcan a constientizat gafa facuta si a renuntat la mandatul de deputat, obtinut prin efortul PSRM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu