luni, 22 iunie 2020

Dictatura? Da, oleaca!!!




Pînă acum eram obisnuiti sa auzim de dictatură în partid cind venea vorba de PDM, PCRM, PSRM. Primul, detinînd întîetate pe timpul păpușarului. Respectiv, toti care paraseau partidele date invocau termenul dictatură pe interior. Iata ca a venit si rindul partidelor pro-europene să se confrunte cu aceeași situație, dictatură pe intern!!! O spun chiar membrii PAS și PPDA, care nu o singura data condamna actiunile superiorilor. 

Pe 22 iunie un grup de consilieri raionali si municipali ai PAS Ungheni au parasit partidul. Motivul invocat, presiunile deputatilor Igor Grosu si Doina Gherman. Mai exact, Grosu si Gherman doreau  înlocuirea unuia dintre consilieri, pe un tovaras agreat de ei. „Păcat ca utilizati înlăturarea liderilor teritoriali prin metode staliniste”, sustine presedintele PAS Ungheni. https://www.zdg.md/importante/mai-multi-membri-ai-pas-din-ungheni-printre-care-si-presedintele-organizatiei-teritoriale-parasesc-partidul-pacat-ca-utilizati-inlaturarea-liderilor-teritoriali-incomozi-prin-metode-stalin/

Pe 11 martie 2020 si Grigore Cobzac, membru PAS  Hincesti, o acuza direct pe Maia Sandu de raspindirea minciunilor.  A însușit rapid „năravurile din politica moldovenească”, inclusiv minciuna”. Declaratiile surveneau după ce lidera PAS sustinea la Tv că Cobzac face jocul PSRM la alegerile din 15 martie. Mai exact, nemultumirea Maiei se axa pe faptul că  Cobzac a  decis sa  candideze ca independent, pe cînd conducerea PAS a sustinut-o pe Stamate în aceeasi circumscripție.


De fapt, primul PAS în sensul dat l-a facut deputatul Octavian Ticu, fractiunea PPDA blocul ACUM, in septembrie 2019 cînd s-a declarat deputat independent. Printre argumentele expuse, unul suna astfel: „pînă a face acest anunt am epuizat toate capacitatile de a schimba pe interior lucrurile”.

Intentia de a parasi blocul ACUM au enuntat-o si dutatii Carp (PAS), Renita (PPDA). De altfel, Renita nu o singura dată a reiterat ca nu se regaseste in blocul ACUM: „ A fost un efort comun, as zice chiar fericit. Respect ambele partide ale blocului ACUM, dar nu mă identific practic cu niciuna dintre ele. Am crezut în promisiunile electorale ale blocului ACUM”. https://protv.md/livepro/iurie-renita-spune-cand-si-de-ce-ar-putea-parasi-fractiunea-ppda-am-crezut-in-promisiunile-electorale-ale-blocului-acum-video---2506184.html

Din cîte observati, toti reclama deschis unul si acelasi lucru: DICTATURA!!! Un lucru care contravine cu insusi denumirea blocului ACUM PAS-PPDA ( Acțiune, Solidaritate, Demnitate și Adevăr). 

Apropo, atcurile tot mai fregvente intre aceste fractiuni scot in evidenta modul dictatorial cu care dinsii s-au obisnuit să soluționeze lucrurile. Iar,  spalatul rufelor in public este o normalitate pentru lidera PAS. 

Sa ne amintim de Legea Procuraturii asumată in mod secret de Maia Sandu. Initiativa tinuta în secret inclusiv de deputatii PAS. Nastase a aflat de ea din presa. Ambasadorii la fel. Exact ca intr-o „democratie” veritabilă.  

Noua lege presupunea subordonarea procurorului general prim-ministrului, adică  Maiei Sandu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu