marți, 3 septembrie 2019

Năstase, de la MAI se vrea la Primărie, iar de la Primărie direct la Președinție!



Andrei Năstase este  unicul politician la etapa actuală care-și propulsează rapid apropiații în toate funcțiile cheie ale statului. 

Numit Ministrul Afacerilor Interne la mijlocul lunii iunie, Năstase are la activ în instituțiile statului trei oameni devotați lui, evident, îl vrea și pe al patrulea. Este vorba de: Gheorghe Bălan, Dumitru Robu, Domnica Manole și Vasile Năstase.

Imediat ce a fost investit la MAI, Năstase și-a înaintat cumătrul, Gheorghe Bălan, la funcția de Șef al IGP. Afinitatea a fost recunoscută de către Bălan, după ce deschide.md decodificase legătura dintre ei.  Printre  rînduri, Bălan susținea că o claritate la situația creată ar trebui să fie oferită de însuși Năstase. De menționat că la alegerile din februarie curent, Bălan a candidat pe listele blocului ACUM, din partea PPDA.

Procurorul interimar, Dumitru Robu, este și el un apropiat al liderului PPDA. După cum menționa ZDG, Robu este finul de cununie al procurorului Vera Chiranda, ultima, la rîndu-i, cumătra lui Andrei Năstase. 

Domnica Manole, numită judecătoare la CC de către parlament, la insistența lui Năstase. Dezamăgirea lui Năstase a survenit a doua zi, cînd Manole a votat pentru Vladimir Țurcan la funcția de președinte al CC. Deși, acesta  își dorea propriul președinte în fruntea acestei intituții, în persoana Domnicăi Manole.  Ca și Bălan, Manole a candidat pe listele PPDA la alegerile din februarie.

Năstase nu și-a trecut cu vederea nici fratele mai mare, Vasile Năstase. Acesta este candidatul blocului ACUM, în circumscripția 33, în cadrul alegerilor parlamentare noi care vor avea pe 20 octombrie curent.

Însuși Năstase duce o luptă grea cu sine la moment. Vrea să părăsească fotoliul la MAI, pentru a-și reconfirma mandatul de primar al capitalei. Ulterior, va părăsi primăria, în schimbul alegerilor prezidențiale din anul 2020.

Vă doriți un asemenea traseist?

 N-a încălzit bine locul la MAI că deja se vede președinte al MD.

Tineți cont că n-a făcut încă nimic pentru Chișinău, n-a facut nimic nici ca șef al MAI în scurtul timp de cînd a fost ales.  Deși, în subordinea sa se află o armată de angajați, care, dacă fi dorință, ar demopoliza toate schemele de contrabandă, iar pe  Plahotniuc și Shor iar aduce în sicriu.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu