marți, 24 septembrie 2019

Octavian Țîcu niciodată nu s-a îndepărtat de linia propagandistică a lui Plahotniuc


Octavin Țîcu este un personaj extrem de contraversat. Toată viața sa politică fiind o goană după funcții publice. Dar, nici pe una n-a onorat-o cu demnitate pînă la final.

Apogeul carierei sale a fost la ziarul Timpul, de unde critica înversușnat puterea, nu și pe Plahotniuc.

Prima funcție de răspundere i-a oferit-o Mișa Ghimpu, crezînd cumva că Țîcu este persoana care se va descurca cu brio în fruntea ministerului Tineretului și Sportului. Nimirea sa s-a produs pe 26 februarie 2013. După investire Țîcu și-a anunțat prioritatea de ministru: elaborarea  politicilor sportive în Moldova. Zis și făcut. Instalat în funcție, Țîcu a decis că trebuie să taie bursele sportivilor moldoveni care au părăsit RM.  https://www.publika.md/ministerul-tineretului-si-sportului-a-taiat-bursele-sportivilor-care-au-parasit-tara_1334991.html  În luna mai 2013, Țîcu a renunțat la fotoliul de ministru în guvernul Leancă. Timp în care, 3 luni, nu s-a sfiit deloc să fie într-o alianță cu PD.

Reapare în vizor în anul 2015, cînd s-a alăturat grupului de inițiativă de formare a Partidului Popular European din Moldova, condus de Leancă, motivându-și decizia prin faptul că PPEM este „un partid antisistemic, de protest” și că are susținerea UE și a factorilor de decizie de la Bruxelles.  În cadrul alegerilor generale din 14 iunie 2015, Țu este ales consilier raional la Ungheni, locul său de baștină.  Funcție pe care o deține pînă pe 20 august 2015. Mai exact 2 luni.  Moment în care decide să se rertragă din PPEM și din consiliului raional Ungheni motivînd că nu i-a plăcut felul în care s-a creat coaliția la nivel local. „Aderenţa mea la PPEM a fost în contextul lucrurilor care s-au întâmplat după 30 noiembrie 2014. Nu mai cred în acest partid. Viziunea mea asupra vieţii politice este ancorată în cu totul alte idealuri decât cele care sunt”. https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/octavian-ticu-paraseste-randurile-ppem

După o pauză de 3 ani, în iunie 2018, Țîcu s-a alăturat protestelor conduse de liderii blocului ACUM. Cîteva zile mai tîrziu, 27 iunie s-a înscris în comitetul de rezistență națională ACUM. Pe listele căruia a și candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.  Bloc pe care l-a părăsit pe 18 septembrie 2019,  la 6 luni după ce a a fost ales deputat pe lista națională, în favoarea partidului condus de Șalaru (spolerul lui Plahotniuc).

Prezent la TVR Moldova, Țîcu a menționat că a pierdut pe circumscripție la Ungheni din cauza rivalității între DA și PAS.  Întrebat dacă va renunța la mandatul de deputat acesta a punctat: „Eu am venit în acest Parlament pe listă de partid, ales de cătățenii Republicii Moldova. Dacă veneam pe circumscripție, poate ar fi fost altfel, dar așa acest mandat a fost dat de toți cetățenii R. Moldova”. https://agora.md/stiri/61757/ticu-spune-ca-a-pierdut-la-ungheni-din-cauza-rivalitatii-dintre-pas-si-ppda--cum-raspunde-la-intrebarea-daca-va-renunta-la-mandat

Pe 19 sepetmebrie, Țîcu se înscrie în cursa pentru primăria Chișinău, răzîndu-și șeful Năstase pînă la chiloți, de partea lui Șalaru.

În cadrul blocului, Țîcu l-a criticat doar pe Dodon, alături de echipa Șhor, după bunul plac al păpușarului.  În spațiul public a apărut o poză care demonstrează că Țîcu, Tauber și Shor nu sunt deloc străini. Or, Tauber pînă la arest se adresa la Țîcu cu stimați colegi ai Blocului ACUM, noi cu voi reprezentăm opoziția reală. J

PS. Octavian Țîcu niciodată nu s-a îndepărtat de linia propagandistică a lui Plahotniuc. Misiunea sa în cadrul blocului a fost să distrugă cît mai rapid alianța PSRM-ACUM,  pentru a declanșa anticipate.  Cum misiunea sa nu s-a soldat cu un real succes, a trecut în tabăra lui Plahotniuc, la PUN, de unde va promova mai intensiv agenda păpușarului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu