miercuri, 11 septembrie 2019

Păcatele lui Ivan Diacov




Hohma săptămînii vine din partea lui Renato Usatîi, care a decis să-l înainteze pe Ivan Diacov drept candidat al PN la șefia capitalei.  După cum argumenta însuși Usatîi, capitala are nevoie de cunoștințele acestui domn.

Puțin cunosc însă că Ivan Diacov, fratele mai mare a deputatului PD, Dumitru Diacov, n-a reușit nimic la viața sa de sine stătător. Reușitele sale profesionale datorîndu-se în exclusivitate fratelui Dumitru.

În anul 1998 se înființează Procuratura Chișinău, moment în care Dumitru Diacov deținea funcția de președinte al legislativului.  În fruntea  Procuraturii Chișinău este propulsat fratele acestuia Ivan.  Demisia lui Ivan a survenit în anul 2001, cînd puterea a fost preluată de către comuniști, iar fratele acestuia, Dumitru Diacov, din președinte al legislativului a devenit un simplu deputat  în opoziție.

Din 2001 pînă în 2009 nu se cunoaște nimic despre activitatea lui Ivan Diacov.

În 2009, imediat după victoria partidelor pro europene, Ivan Diacov, este propulsat din nou în fruntea Procuraturii Chișinău. Păstrîndu-și poziția pînă în 30 noiembrie 2015, cînd este demis din fruntea instituției și trimis într-o funcție vacantă de procuror din cadrul aceleeași instituții.

Cu puțin timp înainte de demisia sa, rise.md publicase o scrisoare „strict confidențial”, prin care Ivan Diacov îl implora pe Plahotniuc să-l cruțe. https://unimedia.info/stiri/Tara-lui-raket--rise-publica-o-scrisoare-care-demonstreaza-subordonarea-directa-a-procurorilor-in-fata-lui-plahotniuc-105448.html  Potrivit aceleeași surse, demitirea a survenit, după ce un grup criminal subordonat lui Plahotniuc, s-au plîns pe faptul că Ivan Diacov cerea spagă de la ei. https://www.rise.md/articol/tara-lui-raket/ 

În iulie  2019, prezent la TVR Moldova, Ivan Diacov povestea cu lux de amănunte cum a fost organizată una din primele  adunări la care s-a ales componența Consiliul Superior al Procurorilor. „Vodcă, coniac și Natașa Gordienco!” https://agora.md/stiri/59272/vodca--coniac--natasa-gordienco-ivan-diacov--despre-alegerile-in-csp-focus   Am băut și am petrecut vreo cinci ore. Când ne-au anunțat rezultatele votului, am rămas trăsnit. Iată atunci eu pe Nicolae Chitoroagă nu-l cunoșteam. Eu atunci împreună cu el am candidat la aceeași funcție. Pe mine mă cunoșteau toți în Procuratură, dar pe eu pe el nu-l cunoșteam și el a câștigat”, mărturisea fără rușine Ivan.

În cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, Ivan Diacov povestea detaliat despre cum a fost obligat să claseze un dosar penal în favoarea Maei Sandu. https://stiri.md/article/politica/ivan-diacov-recunoaste-ca-a-clasat-un-dosar-in-favoarea-maiei-sandu

Ivan Diacov deține și o avere impresionantă pe care niciodată n-a putut-o justifica. Potrivit declarației cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2014,  acesta are o casă de locuit situată într-un prestigios cartier al capitalei. Căsuța sa modestă, înregistrată în anul 2001, are o suprafață de 314,5 m2,  și valorează 7 mil de lei potrivit experților cadastrali. https://www.youtube.com/watch?v=hS3PIZu5rIQ Diacov a mai indicat un garaj de 61,3 m2 precum și o „altă avere imobilă” de 11,5 m2 ambele din 2005. În declarație se mai regăsește un teren procurat în 2001 cu o suprafață de 0,099 ha și o valoare cadastrală de 841.029 lei, precum și terenul arendat în 2014 de 0,1045 ha. https://www.realitatea.md/are-casa--dar-nu-din-salariu--iar-in-cont-vreo-doua-milioane--fara-ca-sa-ia-mita--veniturile-familiei-si-explicatia-fostului-procuror-ivan-diacov_30823.html

Prezent la TV8, Ivan Diacov a precizat că casa nu este construită din salariu, iar în cont ar avea vreo 2 mil de lei, fără să ia mită!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu