joi, 1 noiembrie 2018

De ce tace Filat?


“Cînd voi începe să vorbesc o să sară în aer tot sitemul politic din Moldova”, Vlad Filat- 15 octombrie 2015 https://www.youtube.com/watch?v=u2Fqozf4VF4

 De ce tace Filat?
15 octombrie 2015, Filat își ține ultimul discurs în fața plenului în postura de politician. Ferm convins că va distruge păpușarul chiar și întemnițat. Entuziasmul său de atunci ne-a făcut pe mulți să credem că vom scapa de Plahotniuc. Dar, de atunci, s-au scurs 3 ani, Filat continuă să tacă, iar Plaha să ne  ghideze soarta.

Tăcerea CEDO
22 aprilie 2013, CC decide că “prim-ministrul unui guvern demis prin cenzură pentru suspiciuni de corupție  este incompatibil cu exercitarea funcției și se află în imposibilitate de a continua exercitarea mandatului”. https://unimedia.info/stiri/doc-DECIZIA-Curii-sugereaza-ca-Vlad-Filat-nu-mai-poate-fi-propus-prim-ministru-59816.html   În  componența guvernului demis de CC se afla și actualul prim-ministru,  Pavel Filip,  Valentina Buliga,  Eugen Carpov și  Iurie Leancă. Or, decizia CC  îi viza pe toți, nu doar pe Filat. Numai că, azi,  toți se regăsesc în alianța păpușarului.

23 iunie 2014, CEDO respinge cererea depusă de Filat și PLDM. Motivul invocat, plîngerea este inadmisibilă și nu corespunde practicii CEDO. CEDO nu examinează cazuri care fac parte din competențele CC. https://noi.md/md/news_id/44035 

După cum menționează B. Țîrdea, în art. Tănase iar manipulează? http://glasul.md/tanase-iar-manipuleaza-de-bogdan-tirdea/ Decizia CEDO a fost strict politică, determinată în mare parte și de prezența  grefei moldovenești la CEDO, conectată direct la păpușar:

  – “Radu Panţîru este fiul lui Tudor Panţîru, judecător la Curtea Constituţională, instanţa care l-a şi lipsit pe Filat de dreptul de a mai ocupa funcţii publice.
Janet Hanganu, o apropiată a lui Alexandru Tănase,
 dar şi partenerul din baroul de avocaţi “Hanganu, Tănase şi partenerii”, participantă activă în atacurile raider din 2010, continuate, potrivit presei, și de Alexandru Tănase în 2012, când a fost surprins de ofițerii SIS în compania oamenilor lui Plahotniuc, Damir și Poalelungi.
Marin Gurin este fratele procurorului general, Corneliu Gurin, numit în funcție de PD și Vladimir Plahotniuc,

-Dragoş Cucereanu
potrivit portalului independent.md, un apropiat al lui Poalelungi, preşedintele CSJ, instalat în această funcţie tot la cererea lui Plahotniuc”.

7 decembrie 2015, Filat se adresează din nou  la CEDO pentru că a fost încarcerat. https://adevarul.ro/moldova/politica/filats-a-adresat-cedo-fost-incarcerat-dip-neaga-acuzatie-1_566594217d919ed50efadf25/index.html  2 februarie 2016, avocatul lui Filat, anunță că cerea depusă la sfîrșitul lunii decembrie a ajuns la CEDO, dar nu știe dacă va fi examinată. Sfîrșitul ei rămîne încert pînă acum.

10 august 2017, Filat se adresează pentru a treia oară la CEDO, motivul-  încălcarea drepturilor  în timpul procesul de judecată. http://trm.md/ro/social/vlad-filat-a-depus-plangere-la-cedo/  Sunetm pe ultima sută de metri  a anului 2018, iar CEDO așa și n-a venit cu o reacție.

Vorbim de acel Filat, susținut de Merkel, Biden, etc.  Iar azi, nimeni nu-i mai acordă atenție.

Avocații lui Filat constrînși de Plahotniuc
16 iulie 2018, pe pagina de facebook, Filat anunța că are un nou avocat, Victor Munteanu,  care se va acopa de chestiunile externe, inclusiv reprezentarea sa la CEDO.

16 decembrie 2018, Victor Munteanu, declară că este urmărit.  Problemele au apărut îndată  după anunțul lui Filat.

9 octombrie 2018, fostul avocat a lui Filat, Viorel Berliba, este reținut de mascații CNA.  3 zile mai tîrziu, 12 octombrie, sursele media afiliate păpușarului, susțineau că Berliba a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA. https://voceabasarabiei.md/social/fostul-avocat-al-lui-filat-arestat-video

Platon în apărarea lui Filat
Platon, spre deosebire de Filat, este pus la zid definitiv, dar luptă cu plaha din prima zi în care a fost încarcerat. Luptă nu doar pentru el, ci și pentru Filat care, pentru un minim de confort în celula sa, a preferat să tacă.   

În cadrul unui interviu pentru Rise Moldova, Platon susține că Filat nu are nicio tangență cu Furtul miliardului.
"Șor a declarat că Zenit îi aparține lui Filat, iar cele 180 de milioane care au trecut prin Zenit ar fi fost mita pentru Filat. În prezent versiunea s-a schimbat și brusc banii au devenit un împrumut prietenesc pentru mine, V. Platon. Mie mi-a fost atribuită Zenit [Management], companie prin care a trecut cel mai mare flux de bani. Dar această firmă este înregistrată la aceeași adresă cu alte 12 companii de-ale lui Șor, pe care el însuși le recunoaște ca fiind ale lui. Toate cele 13 companii au același administrator, au aceeași asociați, conturi în aceeași bancă din Letonia, iar în Republica Moldova — conturi la BEM și Unibank. Toți banii sunt încasați și redirecționați de companiile lui Șor. Iar reprezentantul companiei [Zenit Management] în Republica Moldova, care a semnat și aprobat toate transferurile, este o angajată a Duty Free, o oarecare Victoria Stoian, care, prin cumul, mai este și o persoană foarte apropiată (formulare modificată de RISE — n.r.) de-a lui Andrei Nirauța, directorul companiei Caritas Group — cel mai mare contractor de credite de la BEM". https://www.rise.md/interviu-veaceslav-platon-nimeni-nu-crede-ca-exista-un-intreg-imperiu-de-imbecili/?fbclid=IwAR3A-ICLJCoNZhjIUiBgfx4FaIoRGefUie9ctzt0VLTQEghISxAWVzEKw08&lang=ru

Din condamnarea sa rezultă același lucru. https://anticoruptie.md/ro/dosare-de-coruptie/doc-sentinta-integrala-in-dosarul-lui-vlad-filat-a-fost-facuta-publica-ce-a-spus-ex-premierul-in-ultimul-cuvant  Numai că nimeni nu încumetă să recunoască. Chiar și fracțiunea PLDM, parcă intenționat,  permite tuturor să creadă adevarul invocat de curtea păușarului.

PS: Fracțiunea i-a fost distrusă, partidul dezmembrat, casa preluată, afacerile vîndute, dar, Filat încă se teme de păpușar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu