marți, 27 noiembrie 2018

Cioclea, prin demisia sa, se face complicele lui Shor


Sergiu Cioclea a venit în fruntea BNM în 2016. Încă de atunci s-a invocat că e omul păpușarului, lucru demonstrat cu lux de amănunte pe parcursul întregii sale activități în postura de guvernator.

În cei 3 ani de activitate nu s-a prea văzut, nici auzit, în schimb a exercitat cu brio toate condiționalitățile impuse de FMI, fapt pentru care a  fost la max lăudat- Colaborare Excelentă!!! https://voceabasarabiei.md/economic/item/8056-doc-reactia-fmi-la-demisia-guvernatorului-bnm-sergiu-cioclea-colaborare-excelenta

Această Colaborare Excelentă se exemplifică astfel:

A vîndut VictoriaBank (a treia bancă din Moldova din punct de vedere al activelor) și Moldova Agroinbank. Acționarii principali au devenit Banca Transilvania și BERD. Transilvania numai pe foaie, căci acționarul principal e BERD, care gestionează și acțiunile băncii românești. După cum menționa Platon, BERD a cumpărat acțiunile sale, furate, la rîndu-i, de la Țopi. Fapt pentru care s-ar merita dosar penal. Dar nu e!

Octombrie curent, Oleg Voronin, printr-o minune devine principalul acționar la FinComBank, cu o cotă de 50%.  Acționari ai băncii sunt și mama sa, Taisia Voronin,  cu o cotă de   4,02%, Elena Voronin cu 0,98% și sora sa, Valentina Rusu cu 2, 46% dintre acțiuni,  menționează KP. https://www.kp.md/daily/26898/3943443/?fbclid=IwAR3sjOtZUD-cJvYSljiEwmzC7iYRKx21z28mj9vhO8WGNojEqnpTuYOHwX0  Pas care nu s-ar fi produs fără acordul direct al magnificului guvernator, Sergiu Cioclea.

La începutul mandatului său, euro depășea pragul de 21 lei, actualmente oscilează în jurul cifrei 19. Dolarul la rîndul său, valora 20 de lei, actualmente cu greu se ridică la 17 lei. Afectați suntem toți, mai toți trăim din veniturile gastarbeiterilor.

Din start a promis recuperarea miliardului furat, lucru care nu s-a întîmplat.

Cioclea se face complice al acestui furt. Pînă acum n-a publicat raportul kroll II, deci, nici noi nu știm cine sunt acei 99% de oamenii onești menționați în raport (precum îi numește P.Filip) complici la furtul miliardului. Puțin probabil că vom ști cîndva.

Pînă a-și da demisia era obligat să prezinte raportul de activitate al BNM pentru 2018 în parlament, lucru pe care a refuzat să-l facă. În schimb, Candu, Filip și toată alianța pro-europeană nu ezită ai mulțumi continuu pentru munca sa.

Candu chiar a promis că-l va medalia, iar după alegerile din 24 februarie va fi înaintat ca prim-ministru.

PS. După cum menționa Dorin Chirtoacă pe pagina sa de facebook: „pe 14 august 2013, Ministrul Finanțelor, V. Negruța, își dădea demisia, după o perioadă de 3 ani, cu aceeași motivație - "misiune indeplinită". Peste un timp a explicat că nu a dorit să fie parte la pierderea  celor 56% ale statului de la BEM. Peste două săptămîni de la acea demisie, a fost privatizat BEM-ul, după care a urmat furtul miliardului”.

Acum ce urmează?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu