marți, 4 decembrie 2018

Convenția Euro Unionistă vs voturile ACUM. Cine cîștigă?


Pe 27 noiembrie 2018 pe scena politică de la Chișinău apare așa numita Convenția Euro Unionistă. Temelia a fost fundamentată de 17 grupări și partide din RM. În fruntea convenției stau inconfundabilii lachei ai păpușarului, care în timp au lins cururile tuturor liderilor de top. Printre care, inconfundabila Vitalia Pavlicenco, inegalabilul Anatol Țăranu, înflăcăratul Dolganiuc și ultra patriotul  Anatol Petrencu.


Vitalia Pavlicenco- semnatară a Declarației de Independență. Unicul lucru cu care se poate lăuda în calitate de legislator. Angajată cu carnet de muncă la Publika lui Plahotniuc, chiar de la apariția holdingului.  De aceea,  prezența sa în Convenția dată n-a surprins pe nimeni.

Și viceversa.

Ce caută Țăranu și cu Dolganiuc în alianța cu PD?

Anatol Țăranu- fost deputat în primul parlament, semnatar al Declaraței de Independență. Să ajungi în halul ăsta, să te legi deschis cu Plahotniuc.  Să te legi direct cu dușanul de moarte a lui Filat, din palma căruia ai ciugulit sume mari de euro. Iar, naivul de Filat nu încerca nici să vă iasă din cuvînt. Pentru a-și etala ambitusul, Țăranu a inventat POLITICON. Centru care prezenta  lunar topul celor mai buni politicieni din țară, Filat rareori ocupa poziția secundă. După arestul lui Filat, Țăranu s-a perindat timp îndelungat pe la Jurnal. Cine încercă sa-l asocieze cu Plahotniuc era amplu criticat de mai marii trustului -V. Butnaru și C. Cheianu. Pînă în ziua cînd ambii s-au convins de faptul că Țăranu lupta pe ambele fronturi concomitent (Jurnal și Publika). Acum, Țăranu declară cu text deschis că este gata să facă coaliție cu Plahotniuc. Or, în asemenea cazuri Banii n-au miros. https://unimedia.info/ro/news/07b386454a2c082b/anatol-taranu-blocul-conventia-euro-unionista-este-gata-sa-faca-alianta-cu-partidul-democrat.html

Valentin Dolganiuc- cînd vine vorba de trădări, pe Dolganiuc nu-l depășește nimeni. Ca și Țăranu este semnatar al Declarației de Independență și deputat în 3 mandate pe listele Frontului Popular Creștin Democrat (FPCD). Oameni cărora greu le atingi orgoliul personal. Pe 13 decembrie 2015 a fost ales în calitate de vicepreședinte PPDA, condus de Andrei Năstase. Pe care l-a trădat spre finele anului 2017. În timpul campaniei electorale pentru primăria Chișinău l-a trolit la maxim pe Năstase. Deși, anterior Andrei era expus ca Dumnezeu coborît pe pămînt întru a lumina calea păcătoșilor ca el. Lucru care s-a și produs în scurt timp.  5 iulie 2018 în cadrul unui interviu pentru Tribuna, Dolganiuc menționa: “Republica Moldova a ajuns să fie un stat captiv, a intrat pe mâna hoţilor şi nulităţilor, poporul a rămas fără instituţiile menite să-l apere. Drept consecinţă, are loc depopularea, oamenii pleacă ireversibil, este imposibil să mai rezişti, s-a ajuns la limita existenţei. Drepturile fundamentale ale omului demult nu mai sunt prezente și sunt violate într-un hal fără de hal. Realizez că trăim într-o idiocraţie”. http://tribuna.md/2018/07/05/interviu-valentin-dolganiuc-oligarhia-poate-fi-invinsa-doar-in-spatiul-european-doar-in-spatiul-romanesc/Ce schimbări a suferit gîndirea expertul Dolganiuc, timp de 6 luni, de a decis să fie cot la cot cu cel pe cel care-l numea nulitate, hoț (Plahotniuc).

Anatol Petrencu- istoric. În 2006 a  creat partidul Mișcarea Acțiunea Europeană, la șefia căruia s-a aflat pînă în anul 2010.  Pe 13 martie 2011 a fost ales vicepreședinte PL. Pe 24 decembrie 2012 se retrage din PL, susține Publika.md.  Pe 17 septembrie 2014, menționa pe blogul său că: “Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu pare a capta simpatiile românilor basarabeni. Dar istoria recentă a acestui partid nu poate să nu ne îngrijoreze. Nu vom uita niciodată trecerea acestei formaţiuni în opoziţie faţă de forţele politice pro-europene (PLDM, PDM şi PLR) în cele mai critice momente”. http://anatolpetrencu.promemoria.md/?p=1436

Vedeți vreo diferență între el și Ghimpu?  Și Ghimpu a trădat unindu-se cu Plaha, și ăsta trădează acum  pentru același nobil scop.

Un lucru nu -mi este clar, de ce tac Maia și Andrei? Doar convenția dată rupe voturile ACUM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu