luni, 17 decembrie 2018

Lista “magică” a blocului ACUM




Maia Sandu- fostă ministră a Educației în guvernul Filat. Ultimul, condamnat la 9 ani de închisoare.  Pe 27 martie 2015, Maia Sandu a votat pentru acordarea celui de-al doilea credit de urgență celor 3 bănci ale lui Ilan Shor, în valoare de 5,4 miliarde lei.   Motivul invocat de ea -salvarea deponenților. Cîțiva ani mai tîrziu, UE susține că salvarea băncilor” a fost o crimă îndreptată împotriva poporului, a cărei complice este lidera PAS.  La rîndul său, Shor i-a sponsorizat deplasarea la Doha (Qatar)  și campania prezidențială din 2016. Pe 20  mai 2013 (în ședința guvernului) Maia Sandu susține proiectul privind concesionarea Aeroportului. https://www.ziarulnational.md/video-mihai-ghimpu-prins-cu-minciuna-liberalii-nu-au-nimic-cu-concesionarea-aeroportului-si-privatizarea-bem/ Numele său apare și în procesul de privatizare a BEM.  Maia Sandu speculează că nu a participat la ședința cu privire la cedarea Băncii de Economii. Aici are dreptate, însă atunci a delegat un vice-ministru, împuternicit de ea cum să voteze la Ședința de Guvern. Or, Legea cu privire la GOV spune că persoana care înlocuiește ministrul, de regulă adjunctul, este împuternicit de către ministru. Astfel, în acest caz Maia Sandu nu mai poarte spune că nu a participat nici la cedarea BEM. http://gandrabur.net/all/maia-sandu-e-filat-in-golgoci/

Andrei Năstase- finul de cununie al oligarhului fugar Victor Țopa. Ultimul este și sponsorul Jurnal TV. Potrivit investigațiilor, acesta a efectuat mai multe tranzacții dubioase pe conturile deschise în numele mamei sale. Ajuns primar, Năstase și-a rezumat promisiunile în vorbe aruncate-n vînt. Imediat ce a pierdut procesul cu instanțele judecătorești a și uitat de votul oamenilor, întorcîndu-le spatele în cel mai josnic mod.

Dorin Chirtoacă-primar în 3 mandate prin voia directă a lui Plahotniuc. De-a lungul timpului a  cedat toate bunurile capitalei păpușarului, de la Cafeneaua Guguță, situată în centrul Chișinăului, pînă la faimoasele insule din Parcul la Izvor. Pe ei îi unește și afacerea cu troleibuzele Șkoda.  Să nu uităm că, Chirtoacă este ținut de Plahotniuc prin intermediul dosarului parcărilor cu plată.

Mihai Ghimpu- după cum suține Valerică fără frică (Valeriu Munteanu), Ghimpu ar sta în spatele întemnițării lui Filat.  Toți membrii PL, rînd pe rînd au fost miniștri în guvernele conduse de PD. Conexiunile lui Ghimpu cu Plahotniuc datează  cam de o viață, dar au prins contur în 2014, în urma atacurilor raider asupra băncii VictoriaBank. Atunci, imediat după preluarea băncii de către Plahotniuc, vicepreședinte VictoriaBank este numit nepotul liderului PL, Corneliu Ghimpu. La rîndu-i, mama lui Dorin Chirtoacă, Valentina,  ocupa funcția de economist la aceiași bancă, iar  soţia liderului PL, Dina Ghimpu, era şefă de direcţie la Ministerul Culturii, controlat tot de Plahotniuc. În 2016, același Corneliu Ghimpu a fost numit președinte al VictoriaBank. https://unimedia.info/stiri/nepotul-lui-ghimpu-a-fost-numit-presedinte-la-victoriabank--fostul-sef-al-fisc-ului-prisacaru-este-noul-vicepresedinte-al-ca-121525.html După asemenea conexiuni poate fi Ghimpu independent?

Valeriu Munteanu-  este cea mai fidelă șesteorcă a lui Plahotniuc. A fost ministru al Mediului în cabinetul Filip. Fratele sau, Ruslan Munteanu,  vicemninistru SIS pînă pe 18 septembrie curent.  Al treilea frate, Igor Munteanu este cercetat penal. https://www.prime.md/ro/apara-onoarea-fratelui-valeriu-munteanu-fratele-meu-igor-nu-figureaza-in-dosare-penale_69686.html  Chirtoacă susținea recent că Valerică fregventa deseori GBS-ul păpușarului.

Aflat în funcția de ministru al Mediului, Valeriu Munteanu a lobat intens concesionarea a 40 % din teritoriul țării, pentru o perioadă de 50 de ani, fimei offshore Frontera Resources International.

Un alt proiect  cu implicarea lui Munteanu sunt Hidrocentralele de pe Nistru. Mai exact cederea apei rîului Nistru autorităților ucrainene. Impactul îl vom resimți cu toți în cîțiva ani.

Anatol Șalaru- spolerul lui Plahotniuc, susține direct blocul ACUM. Între anii 1996-2008, unionistul Șalaru, a fost director  al  grupului financiar-industrial „Ascom-Grup, a miliarderului Anatol Stati. Este și finul de cununie al acestuia.  Pe timpul cînd era ministru al Drumurilor, BERD și-a retras finanțarea de 20, 3 mil de euro destinate reparației drumurilor din motive de corupție.

În perioada conducerii sale, compania „Parstar Petrol” SRL Cimişlia a devenit singurul furnizor de produse petroliere pentru ÎS „Calea Ferată a Moldovei”.

În 2011 a fost  acuzat de  compania „Moldavian Airlines” că „a împiedicat dezvoltarea concurenţei, avînd interese economice personale în unele firme turistice”, etc. 
http://bloguleleneinistor.blogspot.com/2018/09/puslamalele-unioniste.html


În ședința guvernului din 29 mai 2013, Șalaru, pe atunci ministrul Transporturilor (PL) a susținut proiectul privind concesionarea Aeroportului.https://www.ziarulnational.md/video-mihai-ghimpu-prins-cu-minciuna-liberalii-nu-au-nimic-cu-concesionarea-aeroportului-si-privatizarea-bem/

Membri ai bloclui ACUM sunt și stejarii lui Filat (fost partener cu Plahotniuc). Dînșii, transmiși liderii PAS la pachet cu bodyguardul lui Filat  și rămășițele fostelor structuri teritoriale ale PLDM.

Blocul ACUM este susținut și de PLR. Ideea e că PLR nu deosebește cu nimic de PL și PUN, au la activ aceiași oameni care au penetrat în timp toate buzunarele puterii. Spre ex: Anatol Arhire– a părăsit PL, a aderat la PLR, apoi a devenit vicepreședinte PUN.

Mai mult decît atît, la alegerile locale din 2019 la indicația lui Traian Băsescu PLR și PUN vor fuziona. 

PS: Potrivit acordului ACUM, semnat pe 16 decembrie, blocul electoral își încetează activitatea la 3 zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, dacă organele ambelor partide semnatare n-au decis altfel. https://stiri.md/article/politica/ce-prevede-acordul-semnat-de-pas-si-pppda-dupa-constituirea-acum?fbclid=IwAR3EvxY2EhH0CUTQnq_iVnFc-McrE9McxLo7vhLbskjXS7N26bMN2bV61Yo Ce vor face în urma destrămării blocului?

Corect...

Majoritatea covîrșitoare va coaliza cu Plahotniuc!!! J




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu