marți, 13 noiembrie 2018

nu fă #caPlahotniuc


Goana după voturi  îl face pe plaha vulnerabil în ajunul campaniei electorale. Nu întîmplător debitează prostii după prostii.

Excepție nu face nici pseudo- reforma politică, expusă pe 13 noiembrie, reducerea numărului de deputați de la 101 la 61.  Chestiunea urmează a fi consultată cu poporul în cadrul unui referendum organizat de rînd cu alegerile parlamentare- 24 februarie.

După cum susține plaha, inițiativa a fost lansată în 2016, dar prinde contur abia acum. 

De ce? 

18 octombrie, cade proiectul PD  privind modificarea constituței, prin întroducerea sintagmei Integrare Europeană ca direcție de dezvoltare a țării. Imediat, Candu a declarat că subiectul urmează a fi supus referendumului pe 24 februarie. Dacă pozorul era evitat, păpușarul nu-și amintea că trebuie  redus numărul deputaților.

Pe lîngă reducerea deputaților, Plahotniuc propune revocarea deputaților de către cetățeni.

Cu același aplomb prezenta și trecerea la votul uninominal. Soldat cu un eșec total. Ulterior și votul mix, membrii PD fiind impuși să voteze proiectul PSRM.

O inițiativă similară a fost expusă în 2017, de către Igor Dodon. Atunci se dorea reducerea numărului de deputați de la 101 la 71. Pe 27 iunie, chestiunea președintelui a fost blocată de CC. Motivul, chestiunile expuse referendumului depășesc atribuțiile președintelui.

Ce s-a schimbat în timp?

Pe lîngă riscul enorm pe care-l poate genera acestă pseudo-reformă, riscăm să ne trezim în ziua cînd vom fi sclavii păpușarului.

Toți deputații vor fi cumpărați la pachet ca pe sandvici, iar plaha va modifica constituția după bunul său plac.

nu fi #caPlaha

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu