luni, 24 septembrie 2018

Bucurîndu-ne de suspendarea lui Dodon devenim complicii păpușarului în procesul de subminare a RM



Cu fiecare zi ce trece mă conving că mai îndobitocită populație decît în MD nu există nicăieri.  Puțini probabil înțeleg că, bucurîndu-ne de fiecare suspendare a Președintelui Dodon devenim complicii păpușarului în procesul de subminare a statului R.M.

Dodon și accidentul
9 septembrie 2018, cortegiul prezidențial a fost implicat în accident. Impactul puternic a făcut ca mașina în care se afla Dodon să se rostogolească de cîteva ori. Deși, martorii oculari au susținut că Dodon era însîngerat, gurile rele ale opoziției au vociferat inversul. http://www.jurnal.md/ro/news/4c41120029f39863/presedintele-igor-dodon-s-a-rasturnat-cu-masina-martorii-spun-ca-era-insangerat-video.html

10 septembrie  directorul SPPS, Anatolie Golea, declara pentru mass-media că: „ Serviciul Pază și Protecție de Stat exclude 100% versiunea unui atentat asupra președintelui” și confirma prezența lui Dodon în momentul impactului. 

Pînă a fi numit în fruntea SPPS, Golea era șeful de pază a lui Filip. Imediat ce a preluat mandatul de prim-ministru, Filip l-a propulsat în fruntea Serviciului Pază de Stat.  După cum susținea atunci Filip: „am ales un om pe care-l cunosc cel mai bine”.  https://unimedia.info/stiri/%C5%9Eeful-de-paza-a-lui-filip--numit-director-interimar-la-serviciul-de-protectie-si-paza-de-stat-125523.html  Putea fi un accident spontan?

Cum se face că, parlamentul pînă la etapa actuală n-a inițiat crearea unei comisii de anchetă pe marginea subiectului. Și nici nu intenționează.

Dacă a fost un accident spontan, precum susține opoziția, de ce Ruslan Munteanu  și-a prezentat demisia de la SIS?

De ce Plaha, la 2 săptămîni de la accident, continuă să toarne zoi în media pe marginea subiectului prin intermediul sateliților. Dacă nu încurcă nimănui acest Dodon, de ce atîta tam-tam în jurul personalității sale?

Expulzarea cetățenilor turci explicat de zîmbetul premierului Filip
6 septembrie 2016, operațiune SIS, 7 profesori turci de la liceul Orizont au fost reținut și expulzați din țară. Pe 28 august, conducerea SIS, Vasile Botnari,  efectua o vizită de cîteva zile în Turcia, susținea Andrei Năstase. Informație confirmată ulterior de SIS. Imediat, după intervenția ofițerilor SIS, internauții  și unii politicieni ai opoziției lansau ideea că, și-n cazul dat e vinovat Dodon.  Cică, asta ar fi răsplata pentru renovarea președenției. Oare? Dacă era așa, Dodon solicita informații de la SIS pe marginea operațiunii? Evident că nu. 

Urmărind lacheii păpușarului am sesizat că Valerică Munteanu nu s-a expus defel pe marginea subiectului. Focusîndu-se numai pe accidentul lui Dodon.


Că plaha stă în spatele operațiunii cetățenilor turci, au lăsat de înțeles Candu și Filip, care, vădit relaxați abia de se clarificau  în declarații:  Expulzare / Extrădare https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/video-cei-sapte-cetateni-straini-au-fost-expulzati-sau-extradati-ce-spun-candu-si-filip Pe 8 septembrie a fost audiat raportul pe cazul Orizont în parlament. Cei prezenți au confirmat că audierea în sine a fost o batjocură în adresa celor prezenți.

Forumul economic Moldo-Rus
În a doua jumătatea  lunii septembrie, sub patronajul președintelui, au avut loc 2 evenimente. Festivalul Familiei (14-15 sept.) și Forumul Economic Moldo-Rus (20-22 sept.).

Ca și-n cazul primelor evenimente, Maia Sandu s-a aruncat în declarații pe facebook, atacînd familia tradițională în cel mai josnic mod. De rînd cu ea, Plaha și-a antrenat cățeii.

Ce ține de forumul economic în sine, tot ce-a fost mediatizat e că, Dodon insistă ca Moldova să fie membru a Băncii Euroasiatice. Restul, au boicotat importanța și amploarea evenimentului.

Oricare leu dat de europeni sub formă de grant RM este maxim zeificat aici, dacă leul parvine din partea Rusiei, prin investiții concrete cu achitare de impozite,  deja - cedăm țara Rusiei.  

Suspendarea lui Dodon
Din ce am observat, orbiți sau tîmpiți, oamenii se bucură de orice suspendare ilegală a președintelui Dodon.

În contextul dat, Fadei Nagacevschi se întreba într-o postare pe facebook:
„Ce s-a schimbat în Constituție din anul 2008 până în prezent, în afară de modul de alegere a Președintelui? Eu una știu, dacă în anul 2008 Constituția nu prevedea o asemenea incompatibilitate, aceasta nu putea să apară din pod în anul 2016 sau 2017, or, careva modificări la acest capitol Constituția nu a suferit”. 

Imaginați-vă că în locul lui Dodon era Maia Sandu, nemulțumirea internauților era probabil una de compătimire, și maximă răzvrătire a instituțiilor acreditate la Chișinău. Dacă e vorba de Dodon, toți fac mișto de el.

Conchid prin a cita deputata Maria Ciobanu: „CARNAVAL! Cică Dodon încalcă Constituția, dar cine o respectă? Filip? Plahotniuc? Doar trei miniștri din cabinetul lui Filip au fost votați în Parlament de către majoritatea de strânsură, ceilalți ocupă funcțiile neconstituțional. Urmează suspendarea lui Dodon, care este o adevărată bătaie de joc de instituția prezidențială”.

   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu