miercuri, 12 septembrie 2018

Dictatură și nu prea. AIE 6? DA!





Andrei Năstase: Guvernarea trebuie să plece, iar nouă nu ne rămâne decât să-i dăm o mână de ajutor “. Astfel sună titlul unui interviu acordat de liderul PPPDA portalului Tribuna.

Sunt întru totul de acord că Guvernarea trebuie să plece. Personal am susținut  și pledez în continuare pentru excluderea PD –ului și acoliților din alianța pro europeană din cîmpul politic al R.M.

Ce alegem în schimb și din ce?

Pe segmentul drepții avem partidele PAS și PPPDA, PLDM reformat. Toate se vor vrea la guvernare în locul actualei alianțe.

Întrebarea este, cu ce –s mai buni liderii dați decît actualii pro europeni plahotniucizați?

8 august 2009- PLDM, PDM, PL și Alianța “Moldova Noastră pun bazele Alianței „Pentru Integrare Europeană”. Respectiva alianță durează doar un an.

La 30 decembrie 2010- Filat, Lupu și cu Ghimpu pun bazele AIE 2. Din capul locului Ghimpu a menționat că semnează un acord cu ghimpi și lupi.

30 mai 2013- aceiași indivizi, semnează deja acordul de constituire a Coaliției pentru Integrare Pro-Europeană. 

23 ianuarie 2015- PLDM și PDM constituie Alianța Politică pentru Moldova Europeană.
 
11 ianuarie 2016- PL, PDM și 14 transfugi din PCRM crează o nouă majoritate parlamentară. Tot în această zi, 8 membri PLDM anunță că vor susține candidatura PD, pentru funcția de prim-ministru.

16 ianuarie 2016, PLDM trece în opoziție.

10 aprilie 2017- 7din 8 stejari, care au votat pentru Guvernul Filip, trec la PD.

Din 2009 pînă în 2015, Filat a îngenunchiat mereu în fața păpușarului, scuipînd de fiecare dată peste cei care i-au acordat votul ani la rînd. Și sigur, dacă nu era reținut în plenul parlamentului, PLDM era să guverneze pînă în prezent alături de PD. Actualmente, nici dezideratul unirii R.M. cu România,  aprobat în cadrul congresului din 9 septembrie,  nu va menține PLDM-ul în albia guvernării. Lumea a obosit să fie mințită, prostită și dusă de nas în cel mai josnic hal. Pînă și cel mai onest deputat din fracțiunea dată a obosit să fie folosit, după exiparea actualului mandat se va dedica activității didactice.

Maia Sandu- este un fel de Filat. Public se bate cu pumnul în piept, în realități concrete este gata, oricînd, să coalize cu PD. A fost Ministru al Educației în perioada 24 iulie 2012- 30 iulie 2015. În 2014, Maia Sandu se face complice la furtul miliardelor, prin votarea mai multor legi care ar fi condus la înstrăinarea banilor publici în zone offshore. În iulie 2015, după demisia lui Gaburici,  este înaintată de Filat la funcția de prim-ministru. Candidatura sa însă nu a fost susţinută de către PDM şi PL.

15 mai 2016 se formează PAS, președinte devine Maia Sandu. Biroul permanent al PAS a fost constituit din: Daniela Terzi Barbăroșie, Nicolae Roșca, Virgiliu Pâslariuc, Vitalie Braniște și Dan Perciun. 

Virgiliu Pâslariuc- trîmbița ca la ușa cortului că Plahotniuc a instaurat regim dictatorial, în timp ce soția sa Ala lăuda deschis acțiunile PD, din postura de Șef al serviciului de comunicare cu mass-media la Ministerul educației condus de democrata Monica Babuc. https://deschide.md/ro/stiri/social/18385/Dictatur%C4%83-da%27-oleac%C4%83-So%C8%9Bul---%C3%AEn-conducerea-PAS-so%C8%9Bia---%C8%99ef-de-comunicare-al-ministrului-PD.htm

Daniela Terzi Barbăroșie- este soția arhicunoscutului sociolog Arcadie Barbăroșie- fan activ al Platformei DA. Domnul Barbăroșie ajunsese pînă a modera protestele PPDA. În timp ce soția sa se opunea, alături de șefa sa.  Amintiți-vă înregistrarea audio, din toamna lui 2016, cînd Năstase susținea că Maia este omul păpușarului. Or, cuplurile date sunt întruchiparea perfectă că politica nu poate dezbina familia. Nostim așa-i?

Nu mai zic de faptul că, pînă la etapa actuală, lidera PAS mimează un război deschis cu PDM, dar niciodată nu s-a opus tranșant împotriva unei coaliții cu PD.

Andrei Năstase - după ce a fost ales primar, deja, nu vedea nicio problemă în a sfătui cu Plahotniuc. Deși, anterior se bătea cu pumnul în piept că așa ceva este imposibil. https://www.youtube.com/watch?v=uYBPv0UuFsQ     Imediat ce Palhoniuc i-a preluat puterea, a  revenit la retorica inițială. Or, asta e  și dovada că omul este de necrezut.

PS: În primăvară nu Dodon va sta la troacă cu PD, ci M. Sandu și A. Năstase pentru constituirea AIE 6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu