marți, 3 iulie 2018

Năstase și Filip pun bazele noii coaliții !!!


Din punct de vedere politic vara este foarte toridă.


26 iunie- CSM menține decizia de invalidare a alegerilor pentru fotoliul de primar al minicipiului Chișinău.

29 iunie- CEC declară nule alegerile din capitală.

1 iulie- PAS, PPDA, PLDM continuă protestele în PMAN și declară că, în R.M. s-a instalat Oficial Dictatura. În cadrul protestului, manifestanții adoptă unanim Rezoluția înaintată de Mișcarea de Rezistență Națională, și înaintează revendicările: validarea mandatul noului primar- Năstase, alegerile declarate legale și anularea sistemului eletoral mixt. http://tribuna.md/2018/07/01/protest-de-amploare-in-august-la-chisinau-revendicarile-manifestantilor-dar-si-actiunile-in-cazul-indeplinirii-lor/. Iar, următorul protest va avea loc la 26 august.

Cît de mult Andrei își dorește îndeplinirea acestor revendicări? Practic- defel. În caz contrar nu mergea pe ultimatumuri de 2 luni. Lumea greu se mobilizează la moment, dar altminteri în luna august, cînd vor uita că au fost alegeri.

O situație similară celei de azi se întîmpla în anul 2016. Atunci, Năstase, Dodon, Usatîi protestau contra guvernării oligarhice instaurate de  către Plahotniuc. Atunci, ca și acum,  a fost înaintat un ultimatum guvernării valabil 4 zile. Timp în care se cerea respectarea următoarelor revendicări: anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În caz contrar, mulțimea se angaja să blocheze câteva trasee naţionale, Aeroportul și Căile Ferate.

Imediat după expirarea celor 4 zile, Năstase renunță la proteste și la revendicările expuse în fața mulțimii protestatare, mergînd pe mîna Maiei și a partenerilor externi. În acel moment, Andrei a călcat definitiv deminitatea protestatarilor, a legitimizat capturarea statului de către Plahotniuc, a validat alianța de guvernămînt, guvernul Filip, investit la miez de noapte, și furtul miliardelor. În loc să fie atacat doar Plahotniuc, Năstase a creat binomul Plaho-Don.

Astăzi, nu se mai aude nimic de furtul secolului.  Toți sunt focusați pe filtrul de integritate inaintat de Maia Sandu și activitatea lui Dodon.

2 iulie 2018, liderii DA, PAS și PLDM  pleacă la Bruxelles “chipurile” să facă cunoscută poziția Rezoluției din 1 iulie.

3 iulie la Strasbourg, Năstase se întîlnește cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. http://www.jurnal.md/ro/news/9e49ed22a96508ff/directorul-de-comunicare-al-coe-confirma-intrevedere-dintre-andrei-nastase-si-thorbjorn-jagland-azi-la-strasbourg.html  Cu cîteva ore înainte de întîlnirea acestora, Filip și Cebotari abordează la Strasbourg cu Thorbjorn Jagland aceiași problemă.  

După întîlnirea dată protestul anunțat pe 26 august va mai avea loc?  

Va avea Andrei suficientă bărbăție și demnitate să-și respecte cuvîntul dat în fața a mii de oameni, sau se va supune cumincior deciziilor venite de la Departamentul de Stat și Consiliului Europei.

Va mai insista pe anularea mixtului și validarea mandatului său?  Personal mă îndoiesc.

Acum, Andrei va executa tot ce-a zis Filip prin gura lui Jagland în numele Integrării Europene și viitoarei coaliții de guvernămînt.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu