miercuri, 25 iulie 2018

Fariseismul europenilor


26 noiembrie 2014,  Partidul Patria în frunte cu Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorală de către CEC, pe ultima sută de metri. Motivul, utilizarea mijloacelor financiare din străinătate în sumă  de 8 158 506 lei.  Timp în care, numai PSRM s-a opus deciziei. Ceilalți se bucurau aplaudînd.

7 noiembrie 2016,  Maia Sandu a fost sponsorizată de Shor în plină campanie electorală. Suma donației a fost 280 mii lei. Deși, s-au prezentat dovezile prin care s-a efectuat tranzacția, CEC-ul s-a rezumat la o avertizare. https://deschide.md/ro/stiri/politic/2930/Dona%C8%9Bia-capcan%C4%83-bag%C4%83-PAS-ul-%C3%AEn-impas--Reac%C8%9Bia-partidului-la-publicarea-intercept%C4%83rilor-cu-Grosu.htm

11 mai 2018, Reghina Apostolova, exclusă din campania electorală. Motivul, ar fi primit bani din Federația Rusă pentru campania electorală.  Nimeni nu s-a revoltat. Nici liderii locali, nici europenii.

16 mai 2018, candidatul PUN, Constantin Codreanu, avertizat de CEC. Motivul încălcarea legislației electorale, punct care se soldează cu excluderea candidatului din cursa electorală, dar n- au făcut-o.

19 iunie 2018, judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Năstase. Decizie menținută de toate instanțele locale. Motivul, agitația electorală în ziua votului. Imediat, europenii au reacționat. 29 iunie CEC declară alegerile locale noi drept Nule. O saptămînă mai tîrziu, 5 iulie,  Parlamentul European, prin votul a 343 europarlamentari, suspendă acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro Republicii Moldova. Motivul invocat, statul acaparat de Vlad Plahotniuc.

Unde au fost europenii în toți anii respectivi? De ce n-au reacționat conform, pe marginea tuturor cazurilor de încălcarea legislației electorale.

Or, cînd este vorba de candidații stîngii -susțin excluderile, indiferent au fost sau nu finanțați de ruși. Cînd dreapta încalcă grosolan toate normele bunului simț și prevederile legale, deja Moldova devine stat capturat. De parcă ultimii 9 ani a fost altfel.

Unde-i obiectivitatea?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu