marți, 5 iunie 2018

Plahotniuc deschide iar portița pentru „gaspadin” Usatîi


De-a lungul carierei sale politice Usatîi a ridicat milioane de  întrebări. Multe din ele, fără răspuns pînă acum. Chiar și așa, deducem din acțiunile fugarului că, politica, ca și afacerile, pentru Usatîi sunt piste, prin care omul își reglează conturile ca în anii 90, nimic mai mult.  

În politică așa și nu a reușit să se impună ca lider  al partidului.  PN pînă la moment este condus de către cine vreți,  NU și de Usatîi. Mă și miră faptul că, candidatul acestuia la Bălți a reușit să căștige primăria. În baza căror merite, din moment ce, mai toate problemele majore au fost soluționate prin intervenția Guvernului.


Promovarea excesivă- pista eficientă pentru revenire
Se pare că, Usatîi a ajuns la înțelegere cu Natașa Morari care-l promovează amplu la emisiunea sa. Este unica, de altfel, care manifestă interes sporit pentru acțiunile  fugarului de Bălți.

Anterior, o făcea Jurnal, doar că relațiile între Năstase și Usatîi s-au cam răcit de la un timp. Dovada o servesc alegerile din Bălți, unde DA și PN au înaintat proprii candidați. Nici în Chișinău, Usatîi nu și-a îndemnat alegătorii să-l susțină pe Năstase. Motivul a fost expus de către vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco, chipurile i-ar deranja apropierea liderului DA de șefa PAS.

Una peste alta, Usatîi la  moment încearcă o resetare a acordului cu Plahotniuc, care i-ar permite revenirea în toama  acestui an. Prin culise se zvonește că, tîrgul se dă pe seama dosarului penal pornit pe Plahotniuc în România. Dacă Usatîi revine, ordonanța DOIICOT va fi transmisă autorităților moldave, astfel, Plahotniuc va scapa basma curată ca de fiecare dată. O aluzie, în sensul dat, era expusă de presa afiliată păpușarului în timpul nu prea îndepărtat.

Decurcanizarea cu ajutorul păpușarului?
În toate aparițiile sale, Usatîi atacă doar PSRM și președintele Dodon, de parcă Dodon i-a baricadat accesul pe teritoriul țării, nicidecum Plahotniuc.

Spre deosebire de el, Dodon  a crescut la PCRM. După plecarea sa, și-a creat echipă și partid în baza cunoștințelor ce le poseda, nefiind ajutat de nimeni, ca în cazul său.

Dodon nu s-a strecurat în poala nimănui, precum Usatîi- în straiele lui Filat.

Se tot invocă un binom între Dodon și Plahotniuc. Doar că, pînă la moment, nici Usatîi, nici Năstase n-au putut demonstra existența binomului. În schimb, îmi amintesc despre relațiile de rudenie între Plahotniuc –Usatîi, doar Plahotniuc i-a botezat copilul, iar Usatîi la rîndu-l său, îl numea NANU pe păpușar.

Nu de puține ori, Usatîi a declarat că deține probe împotriva liderului PSRM și a lui Plahotniuc. Unde-s probele la care făcea trimitere. Cît timp trebuie să le adune, dacă este așa de informat precum se unflă-n pene.

Și, dacă face contabilitate pentru PSRM, să spună cît l-a costat concertele sale cu Loboda, Mihailov, Leps, etc.

De-a lungul timpului, n-am văzut ca Usatîi să ia apărarea minorităților, să condamne acțiunile oligarhului Plahotniuc, să se expună ferm pe careva inițiative legislative, să ia poziție față de limba acestei țări.

Tot ce știe, e să împroaște cu noroi în stînga și în dreapta. Pe semne că, doar la asta este priceput!

PS. Revenirea sa se datorează întru totul păpușarului.JJ






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu