miercuri, 20 iunie 2018

Filip “reformează” educația prin Înstrăinarea Grădinițelor




În primăvara acestui an, pe minim 3 terenuri, cu amplasări exclusiviste, înstrăinate de către democrați vor fi construite imobile de lux.

Este vorba de fostul teritoriu al Comitetului Național Olimpic- amplasat în apropiere de lacul Valea Morilor, Cafeneaua Guguță situată în parcul Ștefan Cel Mare și teritoriul actualei gradinițe Nr. 5 din sectorul Rîșcani.

La baza înstrăinărilor stau  Juravschi, Filip și Plahotniuc.

Juravschi și afacerile cu Comitetul Național Olimpic
În luna mai curent, Comitetui Nțional Olimpic vinde terenul, alocat gratuit de către CMC în 2007,  unei firme de construcții. Terenul cu suprafața de 24 ari, situat în apropiere de lacul Valea Morilor și Ambasada SUA a intrat în posesia firmei Exfactor-Grup SRL. Potrivit experților imobiliari, valoarea lotului ar fi de 1,5 mil euro. Contactat telefonic de către Pro TV, președintele CNOS- Nicolae Juravschi, s-a arătat mai mult ca deranjat. “Lasați-mă în pace cu aceste terenuri. La revedere.”  Nici pînă la ziua de azi nu este cunoscută suma de predare a imobilului, nici destinația lor finală.

Anul trecut, Juravschi  a fost acuzat de spălarea fondurilor bugetare, corupţie şi furt al mijloacelor destinate sportivilor. https://crimemoldova.com/news/social/pre-edintele-comitetului-na-ional-olimpic-este-acuzat-de-furtul-banilor-destina-i-sportivilor-instit Activistul Fiodor Ghelici susținea: mai mulţi sportivi s-au plâns că, Juravschi le reține lunar cîte 500 euro din suma bursei pe care o primesc  sportivii candidaţi la Jocurile Olimpice.

În cadrul CNOS, muncește și soția sa-Lucia Juravschi. Aceasta ridică lunar peste 17 mii de lei. Tot ea este și fondatoarea a SRL-uri  ”Sport Plus” SRL şi ”Luxomed” SRL. Ambele  cu sediul în Comitetului Național Olimpic.

Potrivit declarațiilor de venit, din ultimii 3 ani, familia Juravschi înregistrează anul venituri de peste 1 mil de lei.

Juravschi, care este și deputat PD, mai indică o casă în sectorul Centru al capitalei, un apartament și un spațiu comercial în același sector, dar și 85 de terenuri agricole situate în satele Romaneşti din raionul Străşeni şi Teleşeu din raionul Orhei cu suprafața  totală de circa 20 de hectare. Precum și, un BMW X5. 



În aprilie 2017 Juravschi adera  la PDM. Motivul invocat atunci: voi fi mai ”productiv” în activitatea mea de deputat.

Cafeneaua Guguță un moft a lui Plahotniuc
Cafeneaua Guguță este subiect de discuție mulți ani la rînd. Deși, procesul de menținere a cafenelei a fost anevoios și-ndelungat, Plahotniuc  a cîștigat. Pe 7 iunie curent, Curtea de Apel a decis că,  Plahotniuc are dreptul să ridice un imobil cu 13 etaje în inima capitalei, și are dreptul de a privatiza terenul aferent.  https://www.zdg.md/stiri/stiri-justitie/instanta-a-decis-soarta-cafenelei-guguta-si-a-imobilului-cu-13-etaje-din-gradina-publica-stefan-cel-mare-si-sfant Întrebat ce crede depre asta, Candu a declarat că, nu vede o problemă în ridicarea clădirii cu 13 nivele în parcul central.  Cum altfel, cînd e vorba de interesul și banii nașului. Doar, funcțiile azi sunt și mîne nu-s, dar hotelul va servi interesele ambilor deopotrivă.


Filip reformează educația prin Înstrăinarea Grădinițelor
Soarta cafenelei Guguță o are și grădinița Nr.5 situată în sectorul Rîșcani al capitalei. Pavel Fillip este  implicat direct în privatizarea clădirii și terenului aferent. Valoarea clădirei se ridică la zeci de mil de euro, în timp ce,  terenul  este  evaluat  pe piață la 20 de milioane de euro. Dar, statul  l-a înstrăinat contra sumei   de 200 mii de lei. http://www.jurnal.md/ro/news/3ecf1c2253d988f5/gradinita-nr-5-din-capitala-dispare-de-pe-harta-orasului-pavel-filip-implicat-direct-in-privatizarea-terenului-video.html 

Anul acesta, în locul grădiniței urmează a fi ridicat un complex de blocuri pentru locuit. De altfel, și casa lui Filip, situată în sectorul Buiucani al capitalei, are dimensiunea grădiniței Nr.5.


Reamintesc, în perioada 2010-2017,  în R.M. au fost închise 218 şcoli şi reorganizate 303 instituţii de învăţământ. În realitate ele sunt mai multe. O parte dintre ele închise sub mandatul lui Filip.

Iar, grădinița NR.5 este și ea rezulatul Reformei Educaționale continuate de Filip.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu