miercuri, 4 octombrie 2017

Gata! Și Năstase s-a culcat sub Plahotniuc..

Pe 27 august 2016 lui Vasile Năstase  i se intentează un dosar penal. Cîteva zile mai tîrziu și liderul PPDA, Andrei Năstase, cade sub incidența unui dosar.  Pe 29 septembrie același an Viorel Țopa este condamnat la 9 ani de pușcărie. https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/viorel-topa-condamnat-astazi-in-alt-dosar-penal-la-15-ani-de-inchisoare Moment în care Andrei Năstase din mare luptător cu Mafia și Plahotniuc s-a culcat direct sub Plahotniuc.

Dar să le luăm pe rînd…
În 2015, inclusiv, prima jumate a lui 2016, Andrei Năstase era privit ca unica salvare pentru moldoveni. În timp record a adunat în jurul său zeci de mii de cetățeni dezamăgiți de guvernarea pro-europeană și acțiunile lui Plahotniuc. Un adevărat „câine-lup” după cum îl caracteriza însuși Usatîi.

Pe 22 ianuarie 2015, împreună cu Dodon, Usatîi, Năstase era  cît pe ce de al detrona pe păpușar, dacă nu ceda în acel moment.  Ce l-a determinat numai dînsul știe. 

Pînă la dosarele penale enunțate sus,  toate protestele DA se țineau în fața GBC, în fața casei păpușarului, în fața executivului. Amintiți-vă de  perioada cînd seară de seară ne adunăm în fața guvernului și declaram că suntem invincibili.

Imediat după  lovitura păpușarului, Năstase bate în retragere. Mai întîi o recunoaște pe Maia, exponent al alianței oligarhice, drept unicul candidat al opoziției la prezidențiale!. Deși gîndea altfel și înțelegea ca Sandu este un cal troian aruncat de oligarhi în rîndul opoziției. https://soundcloud.com/user-405008501

Maia care a votat pentru concesionarea aeroportului;

Maia care a votat pentru oferirea garanțiilor de stat băncilor falimentate;

Maia care de dragul puterii nu s-a rușinat să stea la guvernare chiar cu Plahotniuc;

Maia care l-a votat pe finul lui Plahotniuc, A.Candu, la funcția de spicher!

Pînă și Slusari s-a dezamăgit.


În schimb, Nastase se gudură în fața Maiei Sandu, în speranța că va obține sprijinul la primăria capitalei. În zadar. Prin culise se zvonește că aleasa Maiei este Nata Albot. Totodată, Maia, ca și Plahotniuc, declara că va boicota referendumul privind demisia lui D.Chirtoacă.

Tot Nastase optează pentru un bloc electoral cu PAS. Pentru ce? Chiar își dorește cu orice preț lichidarea DA în 2018? Cum rămîne cu dezideratele trasate în PMAN?

De cînd încrederea oarbă în europeni?  Să fie ei puntea între dumneata și Plahotniuc?


Cine apreciază activitatea reprezentantului delegației UE la Chișinău?

Cine îl admiră pe Pettit care deschis ordonă președintelui ce să întreprindă?

Cine din ei nu l-au susținut pe Plahotniuc?

Cîți din ei se opun deschis acțiunilor lui Plahotniuc?

Te-ai împrietenit rapid cu fugarul Usatîi și extremistul Petrenco. Și ei cîndva apropiații păpușarului.

De rînd cu sculele păpușarului – A.Șalaru, M.Ghimpu, V. Bilețchi,  I. Cașu, V. Țurcanu, M. Sandu - solicitați demiterea președintelui Dodon. De ce oare? E limpede. Fiindcă președinția e unica instituție care nu este încă controlată de Plahotniuc.

Faci apel către procurori să-l ancheteze pe Dodon!. Deci recunoști că procuratura este independentă, că instituțiile statului nu sunt capturate, că Plahotniuc este salvatorul țării.

Poate recunoști că și dosarele pe numele fratelui, a dtră, a Țopilor sunt perfect legale?!
Felicitări!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu