miercuri, 18 octombrie 2017

Ping pong regizat între M. Sandu și V. Plahotniuc



Pe 24 iulie 2012 Maia Sandu a preluat funcția de Ministru al Educației, după ce  Mihail Şleahtiţchi a fost revocat din funcţia de ministru şi numit consilier prezidenţial pentru cultură, învăţămînt şi ştiinţă. Funcție ce a deținut-o pînă în 30 iulie 2015. Timp în care a guvernat  alături de PD și susținut întru totul proiectele acestora. Și invers.

Îndată ce a devenit Ministru al Educației,  Maia Sandu a întreprins o serie de acțiuni care au bulversat sistemul. Printre care optimizarea școlilor și întroducerea camerelor la BAC. Acțiuni susținute întru totul de echipa ministerială a PD. Implementate pe deplin de ministrul PL, Corina Fusu,  inclusiv de actualul ministru Monica Babuc.

În luna august Monica Babuc, deja Ministrul Educației,  solicita închiderea a zeci de școli, pe motiv că lipsesc mii de învățători.  https://www.zdg.md/stiri/babuc-solicita-inchiderea-a-zeci-de-scoli-lipsesc-mii-de-invatatori-pleaca-sute-de-elevi În decurs de o lună sub egida sa s-au închis minim 6 școli.  http://independent.md/la-o-luna-de-la-lichidarea-cel-putin-sase-scoli-din-tara-pd-pune-moratoriu-inchiderii-acestora-maia-sandu-vinovata-de-toate-relele/#.WeYK3Fu0OUk Iar PD nu s-a revoltat deloc, din contra a încurajat reforma.

Pe 17 octombrie curent, Vladimir Plahotniuc  decide că reforma implementată de liderul PAS, și susținută de colega sa Monica Babuc este ineficientă. http://independent.md/la-o-luna-de-la-lichidarea-cel-putin-sase-scoli-din-tara-pd-pune-moratoriu-inchiderii-acestora-maia-sandu-vinovata-de-toate-relele/#.WeYK3Fu0OUk 

Declarațiile survin după atacurile meschine lansate de liderul PAS în adresa păpușarului. Zic meschine, deoarece nicio ipoteză lansată public în adresa liderului PD nu are căi de rezolvare. Să te adresezi la procuratura păpușarului acuzîndu-l pe acesta de uzurparea puterii în stat, nonsens.  

Pe marginea subiectului, închiderea școlilor,  socialiștii bat alarrma din 2014. Timp în care Plahotniuc n-a plecat urechea defel la fenomenul dat. Din contra l-a încurajat pe cît de mult posibil prin furtul miliardului.


De ce ar trebui să-l credem acum?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu