joi, 25 mai 2017

Cum Maia Sandu a dejucat protestul din 14 mai

Pe 14 mai curent,  în capitală a avut loc un protest. Manifestația organizată de partidele extraparlamentare, cu sprijinul societății civile, inclusiv ONG-urile pro europa au reușit să întrunească puțin peste 3 mii de protestatari. 


Fiasco din start
Cu cîteva zile înainte de manifestație, Maia Sandu intr-o intervenție susținea că protestul va fi moderat de oamenii prezenți în piață, fără intervenția liderilor politici. Lucru care s-a și produs. Astfel, din start protestul a luat  aspectul  turmelor de oi nesupravegheate de cioban.

Protestul n-a avut un plan bine definitivat. Unicul mesaj care a devenit viral a fost Arde Curu. Lozincă ce aparține liderul PD. Deci, și asta furată.

După cum am menționat, la protest au fost prezenți puțin peste 3 mii de oameni, la zeci de organizatori, dintre care jumătate au constituit-o membrii partidelor PAS, PLDM, PPDA, PN și partidul lui Grigore Petrenco.

Dacă ținem cont de datele sondajului IRI, din 23 martie curent, observăm că Maia Sandu ocupă poziția secundă, bucurîndu-se de încrederea  a 23 % din alegători. Fiind urmată de liderul PPDA, Andrei Năstase cu 12%. La rîndul său, Usatîi se bucură de susținerea  a 7% din electorat. http://unimedia.info/stiri/un-nou-sondaj-de-opinie--iri-cine-sunt-politicienii-care-se-bucura-de-cea-mai-mare-incredere-din-partea-cetatenilor-130170.html  Per total 32%,  în jur de 700 de mii de oameni din totalul cetățenilor cu drept de vot.  

Cum se face că în sondaje toți sunt lideri, în realitate nu întrunesc nici cîte 300 de protestatari?

Și nu în ultimul rînd, de cînd unionista M. Sandu susține protestele DA, face front comun cu  extremistul pro-rus G. Petrenco și penalul R. Usatîi, numele căruia este tot mai apropiat de Caramalac?  

Anterior, nici nu voia să audă de fugari, penali, extremiști, etc.


PS: 2 ani în urmă, Andrei Năstase printr-un sms pe rețelele de socializare reușea să întrunească sute de oameni în cadrul protestelor spontane. De cînd s-a aliat cu Maia Sandu, i-au fost dejucate toate acțiunile  și transformat în instrumentul ei de propagandă regizată. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu