vineri, 12 mai 2017

Îl va sacrifica Plaha pe V. Munteanu?

În PL există 2 oameni care  nu obosesc vreodată. Unul este Dorin Chirtoacă cu care municipalitatea luptă de peste 6 ani, al doilea este Ministrul Mediului,  Valeriu Munteanu. Ambii sunt ca rîia, cu cît îi scarpini mai mult cu atît mîncărimea este mai profundă. Leac împotriva lor încă nu s-a depistat. Tocmai de asta și plaha îi menține în funcții pînă la moment.

Munteanu s-ar descurca cu brio în toate funcțiile numai să-i de plaha pîrghii administrative. Ar fi un bun ministru al Justiției, ba chiar și CC –ul l-ar conduce în modul cel mai exemplar. Și nu pentrucă ar fi un bun cunoscător al domeniilor date, ci datorită faptului că este mai maleabil decît elasticul pentru păr. Mulți susțin că individul prinde informația din mers fără  a reveni ulterior la precizări. Deci, indicațiile de sus sunt respectate întru totul. Mai greu cu  respectarea propriilor angajamente.  

Spre exemplu, în februarie 2016, Munteanu înarmat c-o sapă, întreprinde o vizită inopinată în pădurile din țară. Prima constatare vizavi de soarta pădurilor sună astfel:  “Cred, e timpul să ne întoarcem în pădure. Cum se fură, cum scapă nepedepsiţi hoţii, care sunt persoanele implicate în jaful din pădure vom anunţa toata lumea”. Numai că timpul a trecut, dar înbunătățiri în sensul dat așa și n-am văzut.
În schimb în 2017, Munteanu a reușit să pună pe tapet cîteva proiecte ale PD, față de care plaha n-a avut nicio obecție.

Pe 17 martie curent, în parlament au fost supuse dezabaterilor 2 proiecte mega importante pentru mediu. Este vorba de Concesionarea a 40 la sută din teritoriul RM și Problema hidrocentralelor de pe Nistru.

Deși, primul  subiect a fost mai mult decît mediatizat și scoase la iveală toate neajunsurile, în parlament prestația lui Munteanu a fost mega bombastică. În decurs de 2 ore s-a creat senzația că recită versurile lui Eminescu. Al doilea subiect la fel de important, discutat în prealabil de Filip la Kiev cu omologul său, Munteanu l-a expus la fel de bine. Pînă și Candu s-a mirat  de capacitățile oratorice ale individului.

Dacă ar fi să comparăm activitatea tuturor  miniștrilor din guvernul Filip, observăm că Munteanu este cel mai activ. Inclusiv  după numărul și gradul de complexitate a proiectelor lobate în legislativ.

Se poate lipsi plaha de un asemenea bijuterie? Evident că nu, individul va conduce Ministerul agriculturii, dezvoltarii regionale și mediului, după reformarea guvernului.

Așa că, la finalul reformei și lupul va fi sătul și oaia va rămînea întreagă.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu