joi, 21 aprilie 2016

Este Dodon candidatul lui Plahotniuc pentru Prezidențiale?

Tot mai multe voci, și în primul rînd ex consilierul lui Vlad Filat, Renato Usatîi,  susțin că Dodon ar fi candidatul lui Plahotniuc la prezidențiale. Fară probe, documente, argumente. Așa cum e obișnuit la moldoveni.

Doar că la o analiză superficială, aceste aberații sunt ușor spulberate.

S-o începem cu însuși autorul acestor aberații-Renato Usatîi.

De ce-ar trebui să-i dăm crezare lui Usatîi precum că Dodon s-ar fi înțeles cu Plahotniuc pentru președinție?  Cum poți să-l crezi pe un individ, care a fost eliberat din izolatorul CNA după 72 de ore, cînd are la activ 16 dosare penale, gravitatea cărora este mult peste cel al lui Filat! Cum se face că liderul PLDM este închis, iar Usatîi nu? Răspunsul îl găsiți doar la el și Plahotniuc.

Dacă ar fi așa cum insinuiază Usatîi,  cum se face că anume PSRM susține majoritatea revendicărilor protestatarilor exprimate în cadrul rezoluției din PMAN (alegeri anticipate, demisia sefilor PG, BNM, SIS, etc)?

Dodon a susținut și susține în continuare alegerea președintelui de către popor, precum și declanșarea alegerilor parlamentare pentru reconfigurarea clasei politice actuale. Alegeri care ar putea schimba  mult structura partidelor în parlament, chiar și așa Dodon își riscă cele 24 de fotolii. Dacă ar fi fost susținut de Plahotniuc putea Dodon solicita aceste lucruri? Evident că nu, doar PD s-a opus de nenumărate ori împotriva declanșării alegerilor parlamentare.

Și dacă Usatîi are dreptate, de ce toți invitații emisiunii Replica de la Prime îl fac cu ou și oțet pe liderul PSRM? Același lucru se întîmplă pe rețelele de socializare.
Pe 24 martie curent, ziarul Timpul, apropiat păpușarului,  publica datele unui sondaj efectuat de Fondul Opiniei Publice, potrivit căruia Dodon ar fi principalul favorit la prezidențiale urmat de Maia Sandu. 
Același sondaj mai evidenția că numărul unioniștilor a crescut de la 21 la 23%. Sondajul mai arată că Dodon ar fi favoritul alegerilor prezidențiale. Ce face Usatîi? Sare în capul lui Dodon. Chipurile Plahotniuc ar sta în spatele sondajului, care-l desființează de altfel chiar pe Plahotniuc.  
Pe  19 aprilie, TIMPUL a lansat  campania „DODON, ARATĂ CERERILE!”. În cadrul campaniei, Dodon e atacat, criticat și tăvălit prin noroi în cel mai abominabil mod posibil. Doar că Usatîi nu observa acest lucru….Vă miră de ce?
Dar să presupunem că Usatîi, în delirul său, ar avea dreptate.

Dar, firesc apare o întrebare.

Chiar este Plahotniuc nebun de-a binelea ca să cedeze  o așa instituție importantă, cum e presedinția, principalului oponent de stînga? 

Poate fi Dodon mai apropiat decît finul Candu, nașa Apolschi sau Marian Ilici? Sigur că nu. Ideea că astfel Plahotniuc s-ar apropia din nou de Federația Rusă este un mit.

Or, Plahotniuc a demonstrat că poate tot de unul singur. Respectiv, n-ar avea nevoie de Dodon ca intermediar.




2 comentarii:

  1. Renato Usatii este intr-atit de Balabol si criminal ca nu merita incredere nici din partea mamei sale. El a demonstrat de nenumarate ori ca este o curva fatarnica. Partidul Democrat are destule persoane competente si potrivite pentru aceasta functie si nu e nevoie de Curcan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Momente de groază la cel care deja este disperat din cauza că este ineficient, Usatîi avenit ca un erou pe cal alb, acuma calu e negru dar erou a murit, și de ce? din simplu fapt că acesta o întruchipare a liderului politic care doar vorbește dar reazlizări zero, cum și în cazul probelor care tot zice că le va prezenta.

    RăspundețiȘtergere