vineri, 18 martie 2016

Usatîi trădează stînga?

Tot mai multe voci susțin că Usatîi nu mai este un proiect de stînga. Iar, Uniunea Vamală, limba moldovenească și politicile sociale i-au devenit străine.

Dar, să le luăm pe rînd…

1.     În perioada 2012-2013 Usatîi a fost consilierul lui Filat, timp în care a oferit servicii de consultanță prim-ministrului, fiind membru cu acte în regulă a Alianței pentru Integrare Europeană. Or, AIE este o structură de dreapta.

2.  Face selfie cu Mihai Ghimpu, și îi laudă activitatea politică continuu, deși Ghimpu este un unionist declarat, cu vizuni de dreapta, dacă nu și extrema dreaptă.

3.  O simpatizează mereu pe Maia Sandu. Ba chiar este pregătit să se însoare cu ia, dacă Maia zice DA. Amintim, că Maia Sandu recent declara că ar vota unirea la un referendum, în caz ca acesta s-ar desfășura.

4.   Susține deschis că în viitorul parlament va face coaliție cu partidele de dreapta conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase.

5.     A distrus comitetul protestatar constituit de Platforma DA, PSRM, PN. Astfel, a redus scopul protestelor la zero, salvînd actuala guvernare. Interesant, al cui interes l-a satisfăcut Usatîi?

6.     Se duce regulat la întîlnirile cu ambasadorii europeni.

7. S-a întîlnit seara tîrziu cu ambasadorul SUA, chiar în reședința acestuia!Cum vine asta? Reese că execută comanda ambasadorului, scopul căruia este slăbirea opoziției protestatare?

8.   În cadrul unui interviu, Vladimir Socor a menționat că Usatîi a fost preluat de la ruși de către Plahotniuc în scopuri personale. Să fie o întîmplare? Or, Plahotniuc, la nivel de declarații, e “pro-european”.

9.   Sora lui Usatîi este căsătorită cu milionarul român, Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Iohannis. Potrivit presei române, Schmidt nu este doar apropiat, ci și finanțatorul lui Iohannis.

10.  Însuși, Usatîi a fost primul care l-a felicitat pe liderul de la Cotroceni cu victoria acestuia.

11. Este tot mai vădită nedorința lui Usatîi de-a protesta alături de Dodon? Cine l-a impus s-o facă? Plahotniuc sau americanii? Sau și-și?

12. Nu zice nimic de vectorul extern. Cică, voi face referendum și cum va zice poporul, așa va fi. Ok. Dar tu ce crezi, domnule?

13. La una din emisunile televizate, a declarat că ar lupta în Transnistria cu arma în mînă. Interesant, contra cui va lupta el acolo?

Concluzie: Usatîi este un pro-european ascuns scopul căruia este slăbirea și distrugerea opoziției, precum și persoana lui Dodon, care este tot mai popular, în rîndurile cetățenilor, de la o zi la alta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu