vineri, 11 martie 2016

De ce minte Usatîi?

La prima vedere Usatîi are dreptate cînd zice că Curtea trebuia să modifice întreg articolul 78 din Constituție, privind alegerea șefului statului, nu doar punctul 1. Și anume, pretendentul la funcția de președinte trebuie să aibă 35 de ani, nu 40 cum prevede Constituția acum.

Totuși, Secretul constă în cu totul altceva
În primul rînd, în timpul protestelor comune cu Platforma DA și Partidul Socialiștilor, protestatarii, înclusiv ai PN,  au cerut alegerea președintelui de către popor, ceea ce este stipulat în punctul 1 al art. 78 din Constituție. Nu s-a solicitat modificarea întregului articol, și nu s-a făcut nicio solicitare vizînd vîrsta candidatului. Deci,rezultă că Renat era de acord cu acest articol. De ce acum a schimbat brusc macazul?


În al doilea rînd, de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, personal Renat a semnat, suținut și îndemnat toți cetățenii să contribuie la colectarea semnăturilor sub îndemnul Platformei DA, ce țin de alegerea președintelui direct de către popor, deși una din prevederile Platformei este ca vîrsta de 40 de ani să fie menținută în continuare. Fapt despre care Renat a știut  cînd a semnat.

De ce se împotrivește Renat acum?
Răspunsul este cît se poate de simplu.
1.Scindarea mișcării protestatare;
2. Propria victimizare; 
3. Boicotarea alegerilor prezidențiale, pentru al menține la putere pe Plahotniuc. Astfel, acesta va controla nu doar parlamentul și guvernul, dar și președinția.
4. Compromiterea Platformei DA și munca acestora de pînă acum.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu