marți, 6 aprilie 2021

Eșecurile Maiei Sandu la 100 zile de mandat

 

În seara zilei de vineri, 2 aprilie, Maia Sandu și-a prezentat realizările în primele 100 zile de mandat. Evident, nimic concret.

În schimb noi am simțit din plin toate 100 zile de mandat a președintei pro europene.

Prin urmare:

 

1. Maia Sandu s-a imunizat cu Pfizer. Chiar la începutul mandatului Maia Sandu, Ala Nemerenco și Andrei Spînu s-au imunizat cu Pfizer la Ambasada SUA la Chișinău, fiind primul antiexemplu din rîndul președinților pentru cetățeni.

 

2.      Astra Zeneca blocat în întreaga lume, permis la noi.  La 2 martie RM a început campania de imunizare cu serul Astra Zeneca, la scurt timp aflam că țări precum Islanda, Danemarca, Norvegia, Italia, Bulgaria, Olanda, Irlanda, Franta, Canada... au stopat imunizarea cu serul produs de Astra Zeneca pe fundalul apariției unor rapoarte privind formarea cheagurilor în sîngele persoanelor vaccinate. După eșecul înregistrat la nivel mondial, Astra Zeneca la 30 martie curent și-a schimbat denumirea înVaxzevria, dar conținutul serului a rămas același. Din spusele Maiei, RM va primi prin platforma COVAX încă 100 mii doze de Astra Zeneca pînă la finele acestui an.

 

3.    Maia Sandu a blocat vaccinul Sputnik V. Nu de puține ori Maia Sandu a vociferat că RM va procura doar vaccinurile omologate de OMS, blocînd astfel vaccinul rusesc Sputnik V. Abia după ce Germania și alte țări europene au decis imunizarea populației cu serul rusesc, s-a trezit și Maia că vrea Sputnik V pentru Moldova.

 

4.  Anticipate în plină pandemie. Pe Maia Sandu n-o sperie că zilnic Moldova pierde 45 de vieți omenești din cauza complicațiilor provocate de Covid, preocuparea ei este declanșarea alegerilor anticipate în plină criză sanitară. Scopul, dublarea și chiar triplarea mandatelor parlamentare pentru PAS.

 

5.  Deblocarea” asistenței financiare. Maia Sandu nici pînă acum n-a reușit deblocarea asistenței financiare pentru Moldova, deși în jurul acestui obiectiv și-a construit întreaga campania prezidențială. În schimb, din primul an de mandat al Maiei Sandu R. Moldova a pierdut 60 mil de euro bani neranbursabili din partea RO.

 

6. Eradicarea corupției. Cuvîntul corupție a stat pe limba Maiei Sandu toată campania prezidențială. Și niciun folos din asta. Ajunsă președintă și-a numit consilieri prezidențiali toți oamenii certați cu legea. Andrei Spînu, Veaceslav Negruța, Olesea Stamate, Ala Nemerenco, Liliana Nicolaescu Onofrei, Sergiu Tofilat... detalii aici pe link https://bloguleleneinistor.blogspot.com/2021/02/consilierii-milionari-ai.html

Exact pe același criteriu al „meritocrației” și-a numit echipa în Consiliul Suprem de Securitate, nucleul format din rude, ONGiști și membri de partid. 

 

7.  Consilieri cu trecut penal și diplomă falsă. Veaceslav Negruța, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și 5 ani fără dreptul de-a ocupa careva funcții publice în dosarul despăgubirilor record de 400.000 de euro, a fost numit consilier prezidențial înainte de a-i expira termenul prevăzut de lege. Tatiana Ruducanu, mătușa lui Alexandru Machedon și judecător cu 7 dosare pierdute la CEDO, membră a Consiliului Suprem de Securitate. Ala Nemerenco, deține o diplomă falsă în managementul sănătății publice.

 

8.  Dublarea bugetului președinției. În 2021 Bugetul Președinției Republicii Moldova este cu 5 milioane de lei mai mare decât în anul 2020, mandatul lui Dodon.

 

9.   Condrița. Maia susținea că va transmite vila de la Condrița spre utilitate publică. Și compozitorul Doga o îndemna pe Maia să cedeze vila oamenilor de creație.  Într-un final, Maia și-a păstrat-o pentru ea. Cheltuielile lunare pentru Condrița sunt de 125 de mii lunar.

 

10.  Record absolut la călătorit. În prima lună de mandat, președinta Sandu a bătut toate recordurile stabilite de predecesorii ei, peste 4 mil de lei cheltuite de Maia pe vizite în străinătate.

 

11.  Și-a subordonat SIS-ul.

 

12.  Și-a avansat bodyguardul. Și-a numit bodyguardul personal, Vasile Popa, vice șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

 

13.  Prețurile cresc de la o zi la alta. Prețurile au crescut la carburanți în medie cu 2, 2 lei per litru. Uleiul de floarea soarelui a a juns la 40 de lei per litru.

 

Etc....







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu