miercuri, 3 februarie 2021

Consilierii milionari ai prezidențiabilei Sandu

 

E vremea oamenilor buni, lozinca de campanie a Maiei Sandu, și da, în mai puțin de o lună veridicitatea acestor vorbe s-a adeverit. Oameni cu „adevărat buni”, trecuți minuțios „prin sită” suplinesc toate funcțiile cheie din președinție.

S-o începem cu consilierii prezidențiabilei Sandu


Aparatul președintelui este „rulit” de Andrei Spînu, numit pe criterii partinice fară bază de concurs. Spînu un tînăr antreprenor cu conturi în Ofshore. Antreprenorul, cum îl dezmiardă Maia, are un ditmai palat în Chișinău estimat la 8 mil de lei. Sub conducerea lui Filat, Spînu era șef pe tinerii peledemiști.




Veaceslav Negruța suplinește funcția de consilier pe domeniul economic. În guvernul Filat,  Negruța deținea funcția de Ministru al Finanțelor. Tot el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și 5 ani fără dreptul de-a ocupa careva funcții publice în dosarul despăgubirilor-record de 400.000 de euro. Acesta este proprietarul unei case de 400 mii de euro situată în suburbia Chișinăului.



Olesea Stamate
consilieră pe domeniul justiției, ajunsă în funcția Ministră a Justiției (2019) Stamate i-a închis dosarul penal al soțului vizat pentru corupere activă în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică, adică pe Cristina Țărnă care activa în calitate de vicedirectoare a CNA. Stamate  conduce o mașină de 1 mil 500 mii de lei, și deține mai multe conturi bancare în care depozitează 190 de mii de euro. 


Ala Nemerenco consilier pe domeniul sănătății. A deținut funcția de ministru al sănătății în guvernul Sandu (2019).  Nemerenco este primul consilier prezidențial ce deține o diplomă falsă de master. Are o casă de o frumusețe rară la Piatra Neamț/România, cîteva apartamente în Chișinău. Cu toate astea, pentru 2019 a declarat venituri modeste din salariu, numai  604.100 lei. 




Liliana Nicolaescu Onofrei
consilier pe domeniul educației, este acuzată de plagiat. Onofrei este vizată și în mil de la Soros pentru modernizarea educației. De altfel, ONG Catalactica condus de ea a primit 100 mii de euro sub conducerea directă a Maiei Sandu, pe atunci ministra educației.  



Sergiu Tofilat
consilier pe domeniul energetic, mai nou membru al partidului condus de Ștefan Gligor “Partidul Schimbării”. Tofilat deține o cotă parte dintr-o casă de locuit de 106m pătrați care l-ar fi costat 30 de mii de euro. Pentru 2019 indică venituri de 207 mii de lei. 




Elena Druță responsabilă de ralațiile cu diaspora. Declară un apartament  de 124m pătrați estimat la peste 1 mil de lei, două mașină și 150 mii de lei venituri sub formă de salariu.

Un interes aparte prezintă și membrii Consiliul Superior de Securitate. O parte din cei menționați mai sus se regăsesc inclusiv aici.  Un moment la fel de important este că trei membri ai CSS sunt și  membri ai Societății civile, după cum urmează:


Vlad Kulminki expert Institutul pentru Inițiative Strategice. Kulminski a fost vizat anterior în investigația Rise “consilierii de milioane ai premierului Leancă”.  kulminski l-a consultat pe Filat, ulterior pe Leancă, acum pe Maia Sandu. 


Tatiana Ruducanu președinte al consiliului de administrație la asociația CRJM, mătușa lui Alexandru Machedon, judecător cu 7 dosare pierdute la CEDO. 






 





Gaibu Sergiu expert economic la Asociația “Expert- Grup”.












Un interes sporit îl prezintă și bodyguardul Maiei Sandu Vasile Popa. Primul decret al Maiei ține de numierea acestuia în funcția de vice șef la SPPS. Anterior, Popa a fost și bodyguardul lui Filat. După arestul acestuia a fost parașutat la Maia. L-ați văzut cu toții în toate deplasările Maiei prin localități. Soția acestuia este consiliera PAS în CMC Chișinău. Popa deține o casă de 1 mil de lei în suburbie și două apartamente în Chișinău. Asta în timp ce Maia susținea toată campania că Popa prestează servicii gratuite pentru ea. J




Nici consilierul lui Dodon n-a rămas neobservat de Maia Sandu. Este vorba de Victor Stepaniuc. Stepaniuc este unul din cei mai înflăcărați stataliști din RM. Istoric, autor al cărții "Statalitatea poporului moldovenesc". Ex, deputat PCRM, avînd chiar și carnet de comunist. Prim-vicepremier în guvernul Greceanîi. Ulterior, consilier prezidențial pe lîngă președintele Dodon. Mai nou, Șef direcție (Direcția Consultanță) în Aparatul președintelui Maia Sandu.


Ei, ce ziceți de așa "integritate" marca Maia Sandu? 

https://www.facebook.com/factornewsMD/videos/1807047382785540



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu