miercuri, 21 aprilie 2021

Cu un venit de 66 mii de lei lunar, președinta CC, Domnica Manole se plînge că o duce rău

 



Mult stimata doamnă, Domnica Manole, președinte a CC are un salariu lunar de 45 de mii de lei. La care se adaugă pensia de 21 de mii de lei și este absolut nemulțumită. Într-un demers adresat parlamentului, Manole solicită cu lacrimi în ochi să-i fie majorată leafa, pe motiv că dînsa depune un efort intelectual considerabil raportat la salariul mizer de 45 de mii de lei.

Să nu uităm că distinsa doamnă cu pretenții intelectuale "greu de egalat" a picat concursul la funcția de judecător CC pe toate 3 poziții. Și numai prin mila deputaților și insistența liderului PPDA, Andrei Năstase, Manole a devenit judecător CC în iunie 2019. Iar în aprilie 2020 a fost aleasă în funcția de președinte al CC.


La 20 aprilie 2021, Domnica Manole, solicită să-i fie acordată pază de stat pe motiv că este amenințată pe rețelele de socializare, dar și declarațiile „nepotrivite” ale unor politicieni în adresa distinsei doamne. Hazliu așa-i. 

Pînă a fi numit judecător CC, Manole a intrat suficient în gura presei.

În 2008 PRO TV a înregistrat o discuție telefonică în spatele ușii interdeschise, prin care Manole îl consilia pe Eduard Mușuc pe atunci președinte al Consiliului Municipal Chișinău pe o cauză în care era vizat. Peste jumătate de an, Cconsiliul Superior al Procurorilor a sancționat-o pe Manole strict cu o avertizare.


În 2013, Ziarul de Gardă scria că magistrata deţine cele mai multe maşini dintre toţi judecătorii din R. Mol­dova – 11. Asta chiar dacă avea un salariu de câteva mii de lei.  6 din 11 automobile, model Dacia, Manole le închiria unei companii de taxi.  

În urma controalelor efectuate de ANI, în baza articolului publicat de Ziarul de Gardă,  s-a constatat că Manole a tăinuit o parte din avere: două firme ale soțului, două conturi bancare, un garaj și suma dobîndită din vînzarea a două automobile.

În 2014, Centrul de Investigații Jurnalistice susținea că Manole a emis o hotărîre în favoarea unei companii de construcții, prin care s-a înstrăinat un lot de pămînt destinat construcției la preț de nimic, prejudiciind astfel bugetul municipiului.

Tot ea figurează în două dosare pierdute la CEDO, Hyde Park și alții,  precum și Avram și alții, pentru care statul Republica Moldova a fost obligat să achite despăgubiri în sumă de peste 50 de mii de euro.

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu