marți, 7 aprilie 2020

Ei, voi nemultumitilor, de ce n-ati ramas in Italia..., dar v-ati cerut acasa cu orice pret?



Nu stiu cum voi, dar eu ma crucesc de idiotismul unora, mai cu seama ca tocmai ei sunt protagonistii extinderii Covid 19 pe teritoriul tarii, tot ei si marii nemultumiti. 

Actualmente in Republica Moldova exista 700 mii de pensionari, dintre care 400 mii au o pensie sub limita cosului de consum. Altfel spus, mai putin de 1700  lei. Si putin peste  500 mii de salariati, angajati legal. 

Potrivit datelor din  aprilie curent, anui angajat îi revine 1  pensionar si ceva la intretinere. 
Va imaginati ce inseamna asta!!! 

Fizic, noi cei ramasi in tara nu reusim sa intretinem toti batrinii, multi din ei fiind parintii si buneii nostri, inclusiv a celor care constitue diaspora  preocupati fiind doar de bunastarea personala. 

Intelege asta diaspora?  Evident ca nu!

Eu sunt una dintre cei 500 mii de angajati care munceste aici, achita impozite, traieste cu chirie si merge zilnic cu transportul public. 

Iar acum, tot nouă, vor se ne puna in circa si diapora. Vezi draga, saracii de ei nu au 4050 de lei sa achite polita de asigurare, care este obligatorie pentru orice cetatean oriunde s-ar  afla, Moldova, SUA, etc. 

Ce-ati facut cu banii pe care i-ati acumulat pina acum? Nu cumva v-at ridicat castele in suburbiile Chisinaului, nu cumva copii vostri conduc cele mai luxoase masini din Chisinau?

Nu cumva aveti cite 2- 3 apartamente date in chirie, si stringeti dijma lunar din contul celor ramasi acasa, obligati de stat sa formeze pensia lunara pentru parintii vostri inclusiv!

În loc sa fiti recunoscatori autoritatilor că au gasit modalitati să vă aducă acasă in aceasta perioada grea, va revoltati continuu. De ce? 

Nu va plac conditiile din spital, mincarea... Da unde a-ți fost toti anii astea? De ce nu va intrebati atunci care este calitatea invatamintului, starea spitatelor, calitatea cadrelor medicale?

V-ati trezit acuma ca aveti nevoie de wc, cabina de dush in fiecare salon din spital. Vreti serviti ca la restaurant cu paste italiene toti!

Daca–i asa de ce n-ati ramas în Italia, Spania sa cadeti ca mustele, dar faceti coada la cursele charter, puse la dispozitie de stat.

Noi nu suntem obligati sa va intretinem!!!

Din cauza voastra, a nepasarii de care dati dovada zilnic, astazi avem peste 1000 de infectati cu Covid. 

Tot voua, statul v-a pus la dispozitie indemnizatia de somaj, in suma de 2700 lei lunar. Dublu fata de cit primeste un pensionar. Tot voua vi se cauta locuri de munca  la moment.

Si tot voi sunteti cei mai multi și mai agitati nemultumiti.

Rusine!

Un comentariu: