miercuri, 15 aprilie 2020

Crezul lui Năstase



Năstase este caz clinic. Fapt cu care nu se poate resemna nici cum. 

După atîtea înfringeri consecutive, nimeni nu are încredere în el, nu tocmai să-l voteze președinte.

Și totul din vina sa...

1.     24 ianuarie 2016, Năstase la insistența Maiei Sandu înainta ultimatum guvernării, adică păpușarului.  

A urmat o lună de consultări publice cu societatea civilă, care au contribuit la întărirea guvernului Filip. 

2.     15 octombrie 2016, Năstase se retrage oficial din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, deși era favoritul cursei. Puțin timp înainte, mass-media publicase o înregistrare telefonică între Năstase- Slusari. În care Năstase afirma că Maia este omul păpușarului.

3.     20 mai 2018, Năstase este ales primar al capitalei pentru un an. La 19 iunie judecatoria Centru i-a invalidat mandatul de primar. 

Năstase în loc să-și ocupe fotoliul de primar, contrar deciziei judecătoriei, s-a rezumat la cîteva declarații și revolte pe holurile instanțelor judecătorești. Locul sau fiind ocupat de Ruslan Codreanu, propus de PDM. Reamintesc, PD cu un singur consilier în CMC a numit primarul. 

4.     La 20 octombrie 2019 au avut loc alegerile generale pentru primăria Chișinău. A mers în campanie ferm convins că chișinăuenii trebuie să-i reconfirme mandatul, oferit în 2018, doar pentru că dînsul este Andrei Nastase. Respectiv, a și pierdut. 

5.     Maia Sandu i-a zis-o răspicat că nu-l va susține la funcția de președinte, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV. Deși, a existat un asemenea acord în iunie 2019, fapt confirmat de ambii. https://unimedia.info/ro/news/6f13f44ddb08d8f1/video-maia-sandu-confirma-a-promis-sa-l-sustina-pe-nastase-la-prezidentiale-in-iunie-2019-dar-s-a-razgandit.html

6.     Toate sondajele atestă același eșec. Năstase și PPDA sunt la limita pragului electoral. Potrivit ultimului sondaj BOP, Năstase se bucură de încrederea a 5,2% dintre respondenți. Pînă și Filip stă mai bine în clasament, bucurîndu-se de popularitate printre  6,1% cetățeni.

Cu o astfel de imagine și cu o așa încredere serioasă, Năstase poate pretinde la funcția de președinte?

Un lucru este foarte clar acum, orice vot dat pentru Năstase președinte, este un vot aruncat în vînt. 

Altfel spus, Năstase a completat rîndul cadavrelor politice alături de Usatîi, Chirtoacă, Șalaru, Ghimpu, Filat...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu