marți, 5 martie 2019

Departamentul de Stat i-a încredințat lui Plahotniuc crearea noii alianțe



Pe 24 februarie am fost cu toții martori la cel mai nedemocratic scrutin electoral de pînă acum.  Fiind întru totul de acord cu analistul român Armand Goșu care susținea în cadrul unui interviu  că: „Putin poate să fie invidios pe Plahotniuc- nici în Rusia nu se fără la vot așa cum s-a furat acum în R.M”.

OSCE validează guvernarea păpușarului
A doua zi după scrutin, 25 februarie, OSCE recunoaște alegerile din Moldova ca fiind corecte, iar drepturile fundamentale ale omului respectate.

Pe 28 februarie și Departamentul de Stat al SUA, recunoștea alegerile ca fiind competitive și corecte și: „îndemna actorii politici să se miște rapid pentru a forma un nou guvern care să lupte cu corupția și să facă reforme în domeniul justiției”.

Pe 3 martie 2019, șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch,  susținea la rîndu-i - nu sunt dovezi că transnistrenii au fost aduși la vot în favoarea cuiva.

Deși, noi toți am văzut inversul: vot contra plată, deplasarea organizată la secțiile de vot, cadouri electorale, buletine de vot fotografiate, etc.

De ce tace Maia Sandu?
Imediat după închiderea secțiilor de votare Maia Sandu era extrem de vocală. Prezentă la Pro TV declara că Blocul ACUM nu recunoaște alegerile ca fiind corecte, și îndeamnă observatorii internaținali să facă același lucru. Mai mult decît atît, dînsa susținea că PAS va protesta non- stop, chiar din prima zi de după alegeri.

Cîte proteste ați văzut?

Dar mai cu seamă, unde este vocala Maia Sandu la moment?

Imediat ce OSCE a validat alegerile, lidera PAS parcă a intrat în pămînt.

După toate semnalele expuse, mai este oare Maia Sandu în măsură se refuze o alianță cu Plahotniuc? J

Atît ea, cît și Andrei Năstase se aratau ferm convinși că instituțiile internaționale vor fi de partea lor, de partea cetățenilor. Dar s-a produs inversul. 

Mă întreb ca și voi, unde și cînd  s-a spulberat încrederea europenilor, americanilor față de Maia și Andrei. Doar ei, ca și Plahotniuc, erau ominiprezenți la Bruxelles, SUA.

Cîteva concluzii:
1. Recunoașterea alegerilor de către OSCE înseamnă automat și recunoașterea lui Plahotniuc ca politician.
2.    Departamentul de Stat al SUA l-a preferat pe Plahotniuc în defavoarea Maei Sandu, deci automat l-au legitimizat pentru crearea noii alianțe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu