marți, 26 martie 2019

Analistul Voronin




O vorbă populară sună astfel: rîde bine cel din urmă. În perioada 2001-2009 Vladimir Voronin era cel mai de temut politician din Moldova. Astăzi, un mare “rahat”.



Imediat după alegerile din noiembrie 2014 tovarășul Voronin și-a acaparat o nouă meserie: cea de analist politic. Astfel, seara de seară, lunar îl vedem pe individul respectiv manipulînd poporul cu televizorul exact cum făcea la NIT.  Unica deosebire între atunci și acum ar fi că la NIT mințea pentru el, astăzi o face cu același patos doar că pentru Plahotniuc.

De obicei, jurnaliștii o știu cel mai bine, pentru a prinde o reacție de la liderul PCRM trebuie să suni secretariatul partidului ca peste un an, în cel mai bun caz, să obții o întrevedere cu Voronin. Deoarece el n-o făcea altfel, și nici nu era individul care ar umbla după microfon, ci microfonul după el indiferent cine nu ai fi. De aceea, jurnaliștii dădeau busna la conferințele lui și stau ca șoarecii la ușa parlamentului pentru a prinde o reacție de cîteva secunde.

Nu știu cum se face, dar printr-o minune de sus, Voronin a căzut în propria plasă, decreditîndu-se și mai mult decît pînă acum. Este vorba de un interviu Tv, ce urma să fie difuzat de mediile păpușarului, dar ceea ce mirosea inițial a interviu, la scurt timp s-a transformat într-un reportaj de 1 min, prin care liderul PCRM, îndeamnă PLDM, de la microfonul Publika, să participe la formarea viitoarei guvernări, în caz contrar formaţiunea s-ar putea destrăma. http://www.prime.md/rom/news/politics/item28234/ 
Șocul meu a fost atît de mare să văd această debandadă, încît nu-mi venea a crede cum un fost președinte este astăzi un negociator chior la formarea coaliției de guvernare.

Într-o altă întrevedere cu jurnaliștii, Voronin se bocea că a rămas doar cu un ziar și ăla de partid. Invitați-ne mai des la emisiuni”, spunea atunci  Voronin. Secvența nu poate fi ratată, deoarece e unicat.  http://unimedia.info/stiri/video-stop-cadru--voronin-catre-presa-invitati-ne-mai-des-pe-la-emisiuni--am-ramas-numai-cu-un-ziar-102936.html  Să mori de rîs nu alta. Ce-ai fost și ce-ai ajuns tovarășe Voronin este fără noimă. Rahatul din tine a acoperit lucumul.

Concluzie: Orice început de bun augur are un sfîrșit pe măsură. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu