miercuri, 17 octombrie 2018

Pe cheltuiala cui trăiește Maia Sandu?



Începînd cu a doua jumătate a anului 2015, Maia Sandu, de facto, a completat rîndurile șomerilor din RM. Motivînd, de fiecare dată, că  supravețuiește din economiile  obținute  pe timpul cînd activa la Banca Mondială. În timp ce PAS-ul , condus de ea, se ține pe donațiile oamenilor. Să fie așa?

De unde bani?
Ultima declarație de venit a Maiei Sandu datează cu anul 2016. Atunci, indicase, pe conturile bancare din SUA,  o avere 74,9  mii de euro. Alți 400 lei se regăseau pe conturile din Moldova. Dacă ținem cont de ritmul cheltuielilor efectuate de către Maia Sandu  între 2013 -2016, ani în care dobînzile i s-au înjumătățit (2013- venituri 133 mii dolari SUA), deducem că averea sa, la etapa actuală, ar trebui să stagneze în jurul cifrei zero.   https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/cv-ul-si-averea-maiei-sandu  Deși, nu pare să fie deloc astfel.

De la începutul anului, lidera PAS,  a efectuat 9 plecări în străinătate:
- Italia; Bruxelles, România, Vilnius, Strasbourg, Praga, 2 plecări la Washington.  Deplasări destul de scumpe.

Cel mai ieftin bilet, către Washington, dus- întors, pentru o singură persoană, la clasa econom, poate fi procurat la suma 1017, 96 euro. Dna Sandu a efectuat 2 plecări anul acesta, și nimeni n- a surprins-o la clasa econom.

Traiul în SUA, în sine, este extrem de scump.  Iar, Maia Sandu niciodată nu pleacă pentru o zi. Adăugați cazarea, mîncarea, transportul prin oraș și suma depășeșete lejer mia de euro pentru 2 zile. De unde bani?

Anterior, a zburat la Doha pe banii de la BEM. Zborul, asigurat de Shor, a costat 60 de mii de euro. https://argumentul.info/2016/11/03/dezvaluire-bomba-maia-sandu-a-zburat-cu-filat-la-doha-cu-avion-charter-achitat-din-banii-bem-zborul-a-costat-60-de-mii-de-euro/  Cînd Năstase protesta față de miliardele furate, Maia nici nu se întrezărea la orizont.

În 2016, Maia Sandu și Andrei Năstase  se  desfătau la Strasbourg  pe banii oligarhul fugar din Kazahstan, Mukhtar Ablyazov.  https://telegraph.md/doc-la-doha-de-pe-banii-lui-sor-la-strasbourg-de-pe-banii-oligarhului-ablyazov-iata-cine-finanteaza-calatoriile-liderilor-pas-cu-da/ Moment în care dna Sandu nu cădea în dezacord cu proveniența banilor, nici cu intermediara Ludmilei Kozlowska, acuzată  de colaborare cu serviciile rusești.  https://www.prime.md/ro/sbu-a-deschis-o-ancheta-in-privinta-ludmilei-kozlowska-presedinta-organizatiei-open-dialog-este-banuita-de-tradare-si-frauda-in-proportii-deosebit-de-mari_80454.html

Sponsorii PAS
În reptate rînduri Maia Sandu a făcut apel la cetățeni să suțină financiar  formațiunea sa. Susținerea este de fapt o mască prin intermediul căreia dna Sandu maschează adevăratele venituri ale formațiunii.

În timpul campaniei prezidențiale aflam cu toții că unul din sponsorii PAS, este Ilan Shor. Beneficiarul final al banilor furați din BEM. „Eu întotdeauna am ajutat PLDM, m-au rugat oamenii Maiei Sandu să-i ajut, noi am ajutat”, conchidea primarul de Orhei. 

Un alt sponsor declarat al PAS este Artur Gurău, fiul lacheului lui Plahotniuc, Victor Gurău.
Printre sponsori este și Cătălin Mandatii, fiul Alionei Mandatii, ex-vicepreședinta Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Mandatii este și fina de cununie a uneia dintre surorile prim-ministrului Filip. 

În cadrul unui interviu oferit portalului tribuna, Aliona Mandatii recunoștea că Plahotniuc a ajutat-o pe lidera PAS în timpul campaniei prezidențiale. “În toamna lui 2016, noi am avut rezultatele reale ale unor sondaje de opinie interne ale PD, privind șansele candidaților Andrei Năstase și Maia Sandu. Vă amintiți că anume acest instrument a fost unicul criteriu de identificare a candidatului unic acceptat de dna Sandu, mersul în teritoriu, conferințele comune etc., nefiind acceptate”. https://anticoruptie.md/ro/investigatii/economic/sponsorii-partidelor

Pe lîngă formațiunea sa, Maia Sandu are și bodyguard. Persoană care, la sigur, nu activează pe bază de voluntariat.

PS. Aparent, Maia Sandu declară război rușilor, lui Shor, lui Plahotniuc, în speță banii n-au miros, nici coloratură politică.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu