miercuri, 16 mai 2018

Cedăm Chișinăul păpușarului?


Anul curent chișinăuienii sunt puși în fața a două decizii istorice.  Referendumul de revocare a primarului și alegerile locale din 20 mai. Deși, mandatul este de numai un an, de el va depinde soarta chișinăuienilor următorii  minimum 5 ani.  Astfel, alegerea este una mai mult decît crucială.


Din start, încep a spune că, Chișinăul a avut întotdeauna cel mai electiv electorat. Care mai în toate cazurile a corectat greșelile mulțimii. Ținînd  păpușarul într-un suspans continuu la urnele de vot.

De astă dată suntem puși în fața unei situații mai mult ca dificile, candidatul drepții fiind din start exclus, iar independenta Silvia Ulinici cîștigătoare în orice formulă expusă de sociologi.

Pe de alta, avem candidatul socialiștilor, care spre deosebire de primii doi, este mai în temă, avînd la bază un mandat de consilier municipal, mai multe scheme dejucate în incinta primăriei Chișinău, și cîteva proiecte deja implementate prin decizia consiliului municipal. Ceban a fost mandatat de chișinăuieni, nu investit de Plahotniuc. Și în toată perioada dată, fracțiunea PSRM în CMC s-a aflat în opoziție față de majoritatea păpușarului. Un prim semn că, spusele Maiei Sandu ce țin de Ion Ceban nu sunt veridice. Iar binomul Dodon-Plahotniuc la care recurge dreapta  se face pentru a vă speria.

Cel mai periculos candidat pentru Chișinău în momentul dat este independenta Silvia Ulinici, care cu părere de rău este neatinsă de trustul Jurnal și mega mediatizată de canalele lui Plahotniuc. Or, anume Silvia Ulinici este cea care l-a lipsit pe candidatul drepții de șansa accederii în turul II.  Ea poziționîndu-se deopotrivă pe segmentul ce luptă și Năstase.

Totuși, potrivit BOP, soarta indecișilor stagnează în jurul a 42 % din chestionați.  De ei depinde soarta lui Năstase.

Corect ar fi ca votul chișinăuienilor din 20 mai să detroneze votul sociologilor, iar Silvia Ulinici să-și reconfirme  votul acordat în 2016 de 0, 37%, exprimat în 5 276 voturi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu