miercuri, 25 aprilie 2018

Voronin o elogiază pe Silvica Ulinici !



Mai are cineva dubii că, Voronin este sluga umilă a lui Plahotniuc?

Personal, mă amuză fiecare intervenție a fostului președinte. Să cobori într-un timp record din vîrf, sub limita decenții, și să-l slujești pe Plahotniuc cu devotament,  precum ai sluji constituția unei țări, e mai mult decît nasol.

În anul 2009, Vladimir Plahotniuc îl consilia pe Vladimir Voronin. Atunci, Voronin nu menționa nimic de actualul lider al PD, dar mereu lăuda fruntașii partidului, gen Igor Dodon, Ion Ceban, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, etc. De Plahotniuc nici vorbă.

Imediat după căderea regimului comunist, lucrurile s-au inversat. Pînă și discursurile tovarășului Voronin au prelaut o tentă mult mai liberală. Tot el, vocifera deschis  că este dispus pentru o alianță cu PD de Centru- Stînga. Dar, ceea ce n-a reușit în parlament, PCRM a reușit în CMC.

După cum menționa Bogdan Țîrdea pe blogul său,  „PCRM, prin permisiunea lui Voronin, se implică în mai multe activități de-a dreptul dubioase alături de partidele alianței și ce este mai jenant – alături de PL, dușmanul ideologic de bază al comuniștilor.
Astfel, în Consiliul Municipal Chișinău la ședințele din 25 iulie, 5 septembrie, 10 octombrie 2013 și 27 februarie 2014, PL și PCRM adoptă mai multe decizii care ținteau delapidări de proporții. Doar într-un an de zile au fost furate in jur de 100 ha terenuri. Conform vice-președintelui PLDM Vadim Pistrinciuc, suma delapidărilor este de apr. 500 mln lei! În 2009-2014, conform estimărilor Expert Group, din cauza gestionării frauduloase, primăria a pierdut circa 1 mlrd lei!”    http://glasul.md/voronin-calea-spre-tradare-partea-ii-de-bogdan-tirdea/
Ca urmare a alegerilor locale din 2015, PSRM obține majoritatea în Consiliul Municipal-19 mandate, urmați de PL – 17; PPEM- 5; PN-3; PCRM-3; PLDM- 2 și PD-1 consilier. Astfel, se reușește deconspirarea mai multor scheme implementate de fosta coaliție.
Voronin încîntat de primărița Radu
6 noiembrie 2017 Silvia Radu este numită clandestin în funcția de primar. A doua zi, Vlad Plahotniuc se întreba retoric, în cadrul unei conferințe, „De ce lăsați PDM, care are doar un consilier în CMC, să vă pună primarul interimar și viceprimarii?”. http://agora.md/stiri/38769/video--plahotniuc-despre-noul-primar-interimar-al-capitalei-socialistii-si-liberalii-pot-muta-primaria-la-condrita-sau-colonita-dar-stau-si-plang-pe-la-televizoare fb_comment_id=1172065699562237_1172082256227248#f13ea6a525801e
Tot în acea zi, rugat să comenteze numirea Silviei în funcția de primar, liderul PCRM a spus că, doar Ghimpu poate să răspundă la întrebarea dată, el este expert pe municipiu. https://stiri.md/articole/politica/raspunzand-despre-radu-voronin-il-ia-peste-picior-pe-ghimpu
13 martie 2018, PCRM rămîne fără fracțiune în CMC. Toți 3 consilieri se declară independenți.
 La scurt timp după destrămarea fracțiunii municipale, Voronin laudă primarul PD, Silvia Radu:  „ar fi foarte bine să avem așa o gospodină în oraș”. Ce ține de liderul PD, Voronin suține că,   tot ceea ce face, face „foarte deștept și foarte corect”. http://independent.md/cum-raspunde-liderul-comunist-la-intrebarea-despre-diferenta-dintre-guvernarea-voronin-si-guvernarea-plahotniuc/#.Wt9H4i5uaUl  Astfel, Voronin deschis legitimizează activitatea primăriței impostoare, și cea a lui Plahotniuc. Deci, și va vota pentru Radu ca primar.
Cum altfel, doar, el l-a creat pe Plahotniuc, iar Plahotniuc l-a subjugat definitiv pe el. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu