miercuri, 4 aprilie 2018

(Ne)Cinstita Silvia


Crede cineva în sinceritatea și inocența dnei primărițe Radu?

Personal, nu!

Este cel mai perfid personaj pe care l-a avut Chișinăul vreodată.

Numită clandestin în funcție de Plahotniuc, o face pe marea eroină.

Orice acțiune a sa, este larg mediatizată de mediile lui Plahotniuc. Unii zic că, și la WC, e  însoțită de cameramanii Publika TV.

Concepte identice cu ale păpușarului
29 decembrie 2016,  măsuri sporite de securitate la Guvern, Filip și-a tras un post de pază, dotat cu detector de metale, lîngă biroul său.  29 noiembrie 2017, mai multă pază la primărie. Silvia Radu și-a tras post de poliție în apropiere de biroul său.

12 aprilie 2017, în ajun de paști, Plahotniuc anunța despre marea curățenie la PD.  9 februarie 2018, Silvia Radu declara că începe marea curățenie în medicină.

27 februarie 2018, „Drumuri bune pentru fiecare sat”, astfel suna campania lansată de PD. 30 martie 2018, primărița demarează campania”Chișinăul fără gropi”.

Ca și Plahotniuc, se consideră stăpînul absolut al tuturor deciziilor luate la nivel de municipiu, excluzînd din start acțiunile consilierilor municipali.

Primărița de lux
Silvia Radu s-a remarcat în 2016, prin salariul exorbitant, care depășea 3 mil lei. 10 conturi bancare cu 77 de mii de lei și 22 de mii de euro. 2 apartamente, o casă de locuit cu suprafața de 220 m.p., valoarea căreia, depășește ușor, 2 mil lei și un spațiu comercial.  Avînd la activ și 2 mașini.

Potrivit declarației de venit pentru 2017, dnă primăriță indică un venit modest, obținut din salariul de la primăria Chișinău. Însă, și-a sporit   virtiginos numărul terenurilor agricole. https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/declaratia-de-avere-si-interese-personale-pentru-anul-2017-a-silviei-radu

Ce obține Plahotniuc prin Silvea?
Pe 20 mai, în capitală vor avea loc alegeri anticipate. Silvia Radu deocamdată nu și-a înaintat candidatura, însă, nu exclude înscrierea sa în cursa pentru Chișinău. Anunț care va surveni exact în ultima zi, pînă atunci, va mai lansa cîteva inițiative pentru Chișinău, marca PD.

Potrivit sondajului din 2 aprilie curent, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, S. Radu apare cot la cot în turul II, cu candidatul Socialiștilor, Ion Ceban. Record imposibil de atins fără suportul politic și mediatic  al coordonatorului național.

Ce obține Plahotniuc în schimb?
1. 11 circumscripții uninominale, care salvează PD în orice campanie electorală de la un eșec.

2. Distrugerea lui Năstase ca oponent politic.

3. Slăbirea opoziției.

4. Fortificarea puterii la nivel de municipiu, ceea ce –i lipsește păpușarului acum.

Are nevoie Chișinăul de un asemenea primar?



Un comentariu: